Hlavní obsah

Doopravdy grázl nejsem, říká hvězda seriálu Most! Oračko

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko někdy mimo filmové kamery odhadnout, zda to, co říká herecká kometa Julius Oračko, je realita, nebo nadsázka. Během slavnostní akce k poslednímu dílu seriálu Most! v hospodě Severka jsme s ním prohodili pár slov.

Julius OračkoVideo: Novinky

 
Článek

Jste hvězdou seriálu Most!, zvažoval jste, zda tu roli přijmete, když vám přišla nabídka?

Tak byla to náročná role hrát grázla, že jo. Je to kluk, co vyrůstal v ghettu. Časem se ta postava změní, dostane nějakou životní šanci, kterou využije, a v životě si pak řekne: „Se vším dost“. Vidím, že lidi se tomu smějou a mám radost, že tady mám svoje fanoušky. Jsem rád a jsem šťastnej. Doufám, že budou lepší nabídky a všechno. Ač tam hraju grázla, tak grázl doopravdy nejsem.

Měl jste někdy problém se zákonem?

Já jsem měl problémy se zákonem furt, já jsem byl grázl, byl jsem v kriminále, to všichni vědí. Producenti mě vlastně vytáhli z kriminálu a dali mi šanci žít a já jsem tu šanci využil a dneska stojím nohama nahoře.

Jak si vás našli? To chodili a hledali po vězení nejfešnějšího kriminálníka?

Já jsem ztvárnil roli v Cestě ven, po které mě zavřeli. Oni mi chtěli nabídnout hlavní roli, hledali mě a já jsem seděl. Ptali se mě, jestli chci domů, tak jsem říkal, že kdo by nechtěl ty vado.

Prozradíte, za co jste měl trest?

Já jsem měl drobný krádeže a takhle. Bral jsem drogy, ale už nějakým čtvrtým rokem jsem čistej. Každej dělal nějaký ty blbosti, ale nechci si to vyčítat. Rád si to ale připomenu.

V Mostě jste neměl úplně pozitivní roli. Nebál jste se tu roli přijmout už proto, že to ty Romy nevykresluje úplně v nejlepším světle?

Nevykročili jsme, ale snažíme se jít správným směrem a žít tím českým životem a fungovat v těch podmínkách, které nám dává společnost a začleňovat se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám