Hlavní obsah

Doopravdy grázl nejsem, říká hvězda seriálu Most! Oračko

Novinky, Gabriela Wolfová

Těžko někdy mimo filmové kamery odhadnout, zda to, co říká herecká kometa Julius Oračko, je realita, nebo nadsázka. Během slavnostní akce k poslednímu dílu seriálu Most! v hospodě Severka jsme s ním prohodili pár slov.

Julius OračkoVideo: Novinky

 
Článek

Jste hvězdou seriálu Most!, zvažoval jste, zda tu roli přijmete, když vám přišla nabídka?

Tak byla to náročná role hrát grázla, že jo. Je to kluk, co vyrůstal v ghettu. Časem se ta postava změní, dostane nějakou životní šanci, kterou využije, a v životě si pak řekne: „Se vším dost“. Vidím, že lidi se tomu smějou a mám radost, že tady mám svoje fanoušky. Jsem rád a jsem šťastnej. Doufám, že budou lepší nabídky a všechno. Ač tam hraju grázla, tak grázl doopravdy nejsem.

Měl jste někdy problém se zákonem?

Já jsem měl problémy se zákonem furt, já jsem byl grázl, byl jsem v kriminále, to všichni vědí. Producenti mě vlastně vytáhli z kriminálu a dali mi šanci žít a já jsem tu šanci využil a dneska stojím nohama nahoře.

Jak si vás našli? To chodili a hledali po vězení nejfešnějšího kriminálníka?

Já jsem ztvárnil roli v Cestě ven, po které mě zavřeli. Oni mi chtěli nabídnout hlavní roli, hledali mě a já jsem seděl. Ptali se mě, jestli chci domů, tak jsem říkal, že kdo by nechtěl ty vado.

Prozradíte, za co jste měl trest?

Já jsem měl drobný krádeže a takhle. Bral jsem drogy, ale už nějakým čtvrtým rokem jsem čistej. Každej dělal nějaký ty blbosti, ale nechci si to vyčítat. Rád si to ale připomenu.

V Mostě jste neměl úplně pozitivní roli. Nebál jste se tu roli přijmout už proto, že to ty Romy nevykresluje úplně v nejlepším světle?

Nevykročili jsme, ale snažíme se jít správným směrem a žít tím českým životem a fungovat v těch podmínkách, které nám dává společnost a začleňovat se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám