Hlavní obsah

Divadlo Na zábradlí poodhalí, jak se žije v houmofisu

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová inscenace pražského Divadla Na zábradlí nazvaná Schůze bude uvedena ve čtvrtek 18. března od 18 hodin prostřednictvím facebookového a youtubového profilu divadla.

Foto: Divadlo Na Zábradlí

Jana Plodková v zoom inscenaci Schůze.

Článek

Lehce dadaistická hříčka z pera umělecké šéfky Divadla Na zábradlí Dory Viceníkové pracuje s dvojakou absurditou současných „houmofisů“ neboli práce z domova. Na jedné straně zvýrazňuje úsměvnost kolísající kvality a srozumitelnosti online komunikace, na druhé tragikomicky odhaluje bezvýchodnost dnešní situace českých divadel a jejich tvůrců.

„Současná situace nám přináší novou skutečnost i zkušenost. Hledáme nové formy, stejně bláhově jako Čechovův Treplev, nové způsoby, jak nahradit dnes tak nemožné setkání s divákem. Naše Schůze je tak prvním pokusem o zoom inscenaci, která zachycuje naši absurdní každodennost,“ přirovnává Viceníková atmosféru hry k Čechovovu Rackovi.

V inscenaci účinkují Jana Plodková, Petr Čtvrtníček, Magdaléna Sidonová, Dita Kaplanová, Jiří Vyorálek a další herci Divadla Na zábradlí.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám