Hlavní obsah

Další seriálový propadák: Ententýky končí

Seriál Ententýky, který od září vysílá Česká televize (ČT), skončí v prosinci první řadou, potvrdil producent seriálu Pavel Anděl. ČT tak následuje FTV Primu, která minulý týden oznámila, že nebude pokračovat v natáčení svého podzimního hitu Obchoďák.

Foto: ČT

Hrdinové seriálu Ententýky

Článek

"Od České televize jsem dostal písemné vyjádření, že další řada seriálu Ententýky se nebude natáčet," řekl Anděl. O pokračování pořadu by prý ještě mohl jednat s dalšími televizemi. "Bude to ale komplikované, protože jsme museli zbourat ateliér," dodal Anděl.

ČT údajně neuvedla jasný důvod, proč ve vysílání seriálu nechce pokračovat. "Chápu nespokojenost s televizními čísly. Těch nových seriálů bylo na podzim hodně. Velký zájem byl ale o Ententýky na internetu," podotknul Anděl.

Na úspěšnost Ententýky na internetu poukázal začátkem října také generální ředitel ČT Petr Dvořák v rozhovoru pro Český rozhlas. Seriál na webu ČT registruje v průměru více než 124 000 zhlédnutí na jeden díl. V televizi dosud odvysílaných šest dílů z celkových 15 vidělo v průměru přes 400 000 lidí. Kolem miliónu diváků láká k obrazovkám od září každou středu seriál TV Nova Gympl s (r)učením omezeným. Obchoďák sleduje v průměru asi 600 000 lidí.

Seriál Ententýky je zaměřen na mateřství a vztahy a byl v létě uveden jako jedna ze stěžejních podzimních novinek cílená na mladé publikum. ČT po druhém dílu seriál přesunula z hlavního vysílacího času ve středu ve 20:00 na deset minut před devátou a seriál tak prohodila s Poštou pro tebe. Sledovanost se ale po programové změně výrazně nezvýšila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám