Hlavní obsah

Czech Press Photo zná nominace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografická soutěž Czech Press Photo zveřejnila nominace v osmi kategoriích. Porota posuzovala jednotlivé snímky a série společně.

Foto: Martin Veselý

Martin Veselý: Festivaly

Článek

„Pět odborníků hodnotilo více než 4300 snímků od 250 fotografek a fotografů z České a Slovenské republiky. Oznamujeme vítěze Grantu Prahy a partnerské ceny. Paralelně s hlavní soutěží byla vyhlášena fotografická soutěž pro děti a mládež, která již také zná nominované snímky,” sdělila za pořadatele Anna Vacková.

„Díky důsledné preselekci pracovala porota s maximální efektivitou. Z přihlášených příspěvků si porotci pamatovali silné a kvalitní soubory, které postupovaly do dalších kol. Tematicky dominovalo rozhodně tornádo, které zasáhlo jižní Moravu, olympijské hry, kříže na Staroměstském náměstí a také demonstrace proti očkování, které se účastnili fotbaloví hooligans. Společně jsme vybrali nejkvalitnější snímky, které reprezentují posledních dvanáct měsíců,“ dodal předseda poroty Petr Mlch.

Foto: Petr Topič

Petr Topič: Zkáza po tornádu

Vítězové budou vyhlášeni v lednu v Národním muzeu. Mezinárodní porotu tvoří předseda poroty, šéf fotobanky ČTK Petr Mlch, ředitel agentury Panos Pictures z Velké Británie Adrian Evans, vedoucí fotograf Getty Images z Německa Sean Gallup, fotografka ze skupiny 400ASA Alžběta Jungrová a fotograf mediálního domu Mafra Jan Zátorský.

Grant Prahy je druhou hlavní cenou soutěže. Vítězný soubor vybírá pražský primátor na doporučení mezinárodní poroty, která doporučuje vybrané soubory s nejvyšším hodnocením. Cenu získal Petr Vrabec za cyklus Pražské periferie.

Reklama

Výběr článků

Načítám