Hlavní obsah

Colour Meeting. Bittová, Liraz, portugalské fado i skotská dudačka

Divadelně-hudební festival Colour Meeting proběhne 23.-24. července v Poličce. Program se odehraje v parku, na náměstí i v kostele.

Foto: Shai Franco

Zpěvačka Liraz

Článek

Novou krev v tradičním portugalském stylu fado představuje duo Lina Raül Refree. Fado, to je těžkotonážní melancholie a zpěv připomínající spíše Blízký východ než Evropu.

„Hudba dua Lina Raül Refree je tak výjimečná, že mi bylo brzy jasné, že potřebuje také výjimečný prostor. Kostel sv. Jakuba Většího, v jehož věži se narodil skladatel Bohuslav Martinů, takovým prostorem rozhodně je. Byl bych rád, kdyby se uvádění koncertů na dalších zajímavých místech stalo pro Colour Meeting novou tradicí,“ uvedl umělecký ředitel festivalu Dušan Svíba.

Foto: Smart Communication

Iva Bittová

Vystoupí také Iva Bittová s Dunajem, Monika Načeva & Zdivočelí koně, Květy, Hrubá hudba, Nauzea Orchestra, izraelská zpěvačka a herečka Liraz nebo skotská dudačka Brìghde Chaimbeul s doprovodem houslisty Aidana O’Rourke, italsko-peruvijské duo Cacao Mental, maskovaná maďarská šestice Decolonize Your Mind Society, Duo Ruut, unikátní projekt dvou hudebnic hrajících společně na jeden nástroj, estonskou citeru, polsko-čínská hudebnice Ai Fen a písničkářka Alen.

Divadelní část programu zastupují třeba představení v podání Divadla Víti Marčíka nebo My kluci, co spolu chodíme. Organizátoři zvou také na představení probíhající zdarma. Vystoupí Holektiv, Studio Damúza a Sleď pod kožichem. Vstupenky na festival Colour Meeting jsou k dostání v prodejní síti GoOut nebo na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám