Hlavní obsah

Charitativní koncert Vanessy Mae v Praze

Na charitativní koncert houslistky Vanessy Mae, který se ve čtvrtek uskuteční v pražské O2 Areně je k dispozici posledních 400 lístků. Vstupenky nelze koupit v běžné prodejní síti, ale pouze od pořádající společnosti Central Group za stanovený finanční příspěvek ve prospěch Nadačního fondu pro zdraví dětí. Novinářům to sdělil předseda představenstva společnosti Dušan Kunovský.

Foto: Petr Horník, Právo

Vanessa Mae

Článek

Všechna místa budou k sezení. Cena vstupenek se pohybuje od 780 korun do 1980 korun. Z ceny vstupenek půjde 90 procent na úhrady koncertu, zbylých deset procent pořadatelé věnují Nadačnímu fondu pro zdraví dětí. Speciální nabídkou je omezený počet vstupenek do Klubového patra O2 Areny, kde bude před zahájením koncertu probíhat raut a po skončení koncertu afterparty s předpokládanou účastí Vanessy Mae. Výše příspěvku za vstup na koncert do Klubového patra činí 3800 korun.

"Náklady na koncert stejně jako údaje o ceně celé akce a jejím výtěžku sdělíme v následujících dnech," řekl Kunovský. Stejně tak se nevyjádřil k tomu, zda umělkyně na charitativní akci vystoupí za snížený honorář.

Známá houslistka singapurského původu patří podle britského tisku k nejbohatším mladým umělkyním ve Velké Británii. Devětadvacetiletá muzikantka žijící v Londýně do roku 2006 nashromáždila majetek v hodnotě v přepočtu asi 1,3 miliardy korun. V Praze, kde vystupovala již několikrát, naposledy před sedmi lety, zahraje průřez ze svých alb z let 1995 až 2004.

Laserová show

"Vystoupím s orchestrem a zahraju písně různých stylů na elektrické i klasické housle," uvedla Mae. Součástí akce bude i velká laserová show.

Datum narození Vanessy Mae se shoduje s datem narození největšího houslisty všech dob Niccoly Paganiniho. Narodila se totiž 27. října, ovšem až v roce 1978 v Singapuru. Ve čtyřech letech přesídlila do Londýna, housle vzala poprvé do ruky v pěti letech. Debutovala na hudebním festivalu v Německu v roce 1988.

Mezi jedenáctým a třináctým rokem života natočila tři klasická alba, obsahující repertoár od Čajkovského po Beethovena. Vydáním svého debutového popového alba The Violin Player v roce 1995 vytvořila zcela nový typ fúze hudebních žánrů. Dosud prodala přes šest miliónů hudebních nosičů popových i klasických nahrávek. Nadační fond pro zdraví dětí byl založen v únoru loňského roku ve prospěch Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze 4 - Podolí. Jeho cílem je podpora vědy a výzkumu v oblasti gynekologie a porodnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám