Hlavní obsah

Ceny Anděl bude 29. května moderovat Ewa Farna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem května proběhne již třicátý ročník prestižních cen České hudební akademie. Předávání Andělů má moderovat zpěvačka Ewa Farna v přímém přenosu ČT 1.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ewa Farna

Článek

„Jsme rádi, že se daří zachovávat kontinuitu Andělů a jejich renomé. Vnímání cen Anděl samotnými muzikanty, odborníky i veřejností považujeme za stěžejní a těšíme se, že budeme moct společně i v letošním roce oslavit hudbu tak, jak si zasluhuje,“ uvedla producentka cen Anděl Lucka Hájková.

Konkrétní podoba večera je nejasná. Musí se přizpůsobit vládním opatřením.

„Přestože přímý přenos předávání je stále ve hře, během loňského ročníku jsme se přesvědčili o tom, že se můžeme vydat i trochu jiným směrem, který bude divácky atraktivní a vyhovující aktuálním opatřením. Se zveřejněním finální koncepce letošních Andělů ještě chvíli vyčkáme, pracujeme teď s několika scénáři, ve kterých počítáme s různým vývojem situace a vládních opatření,“ vysvětluje Hájková.

Jména nominovaných budou oznámena 1. března. Žánrové ceny budou znovu nedílnou součástí ceremoniálu a bude mezi nimi figurovat i loňská novinka, kategorie Slovenské album.

„Jediná změna se letos týká kategorie Videoklip, která v minulých ročnících občas příliš splývala se Skladbou roku. Nově proto o videoklipu nerozhoduje široká akademie, ale vybraná skupina odborníků, v níž mimo jiné figurují i režiséři a kameramani dosud oceněných klipů,“ dodal předseda Rady České hudební akademie Honza Vedral.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám