Hlavní obsah

Brutal Assault nabídne Anthrax i Monster Magnet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř

Festival Brutal Assualt se od mnoha dalších liší. Nestaví na jednom či dvou velkých headlinerech, ale snaží se nabídnout vyrovnaný repertoár po všechny dny od 7. do 10. srpna. Nadále se také snaží postihnout celé spektrum žánrů tvrdé hudby od thrashe a deathu až po hard core i experimenty, kdy se metal spojuje s dalšími žánry. Pořadatelům to vychází, proto mají prodáno 88 procent vstupenek.

Foto: Jan Šída, Právo

Anthrax zahrají na festivalu Brutal Assault.

Článek

Velká jména samozřejmě nechybí. V Jaroměři zahraje jedna z kapel slavné thrashové čtyřky – Anthrax, která ovšem dokázala své kořeny překonat a v devadesátých letech se z ní stali jedni z nejvýraznějších představitelů crossoveru spojující thrash a hard core s rapem. Do dneška prodala přes deset milionů kopií svých alb. I když se frontmani měnili, přechod ke crossoveru nesedl Joeyovi Belladonnovi, kterého v devadesátých letech nahradil John Bush, než se Belladonna zase vrátil, kapelu vždy hnali vpřed kytarista Scott Ian a spolu s ním rytmika, kterou tvoří bubeník Charlie Benante a baskytarista Frank Bello.

Dalším tahákem jsou hardrockoví, psychedelií ovlivnění Monster Magnet, kteří loni vydali album Mindfucker, kde se vracejí k sevřenějším kompozicím, v nichž více vystupují do popředí rockové kořeny okořeněné stoner rockem. Do Jaroměře se vracejí také stále populárnější Parkway Drive.

Výrazné je letos zastoupení extrémně tvrdých deathgrindových kapel. Přijíždějí jak Napalm Death, tak Carcass. Zahrají také přední představitelé floridské scény přelomu osmdesátých a devadesátých let Deicide v čele se zpěvákem Glenem Bentonem. Brazilskou scénu pak bude reprezentovat Krisium.

Doby spojování industriálu s metalem připomenou Prong a Godflesh.

Chybět opět nebude hard core. Zahrají nejvýraznější představitelé newyorské scény Agnostic Front a Sick Of It All i reprezentanti přímočarého tvrdého bostonského hard coru Slapshot. Dorazí i britští punkoví Discharge, jejichž přímočarý d-beat inspiroval jak hard core, tak i grind core.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám