Hlavní obsah

Britney Spearsové svítá naděje na svobodu. Otec navrhl zrušení opatrovnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Britney Spearsová se nakonec přece jenom dočká zrušení dohledu, který nad ní drží její otec. Jamie Spears podal u losangeleského soudu žádost o ukončení 13 let trvajícího opatrovnictví, v jehož rámci dohlížel na její život a finance. Se žádostí o zrušení opatrovnictví Spearsová před dvěma měsíci u soudu neuspěla.

Foto: ČTK/AP

Jamie Spears (vlevo) na snímku z roku 2012 a jeho dcera, zpěvačka Britney Spearsová na fotografii z roku 2017

Článek

Otec Spearsové nyní sám podal žádost o zrušení. „Má právo na to, aby soud vážně zvážil, zda je toto opatrovnictví stále nutné,” citoval osmašedesátiletého Spearse britský server BBC.

Soud v Los Angeles tak nyní bude projednávat, zda se okolnosti změnily natolik, aby bylo možné 13 let staré rozhodnutí zrušit. „Pokud paní Spearsová věří, že se dokáže o svůj život postarat sama, pan Spears se domnívá, že by měla tuto možnost dostat. Pro svoji dceru chce jen to nejlepší,” píše se v dokumentu, který byl předložen Nejvyššímu soudu.

Britney Spearsová se otcova dohledu nezbaví

Kultura

Urážlivé a kruté opatrovnictví

Devětatřicetiletá popová legenda se za poslední dva roky pokoušela zrušit opatrovnictví hned dvakrát. Označuje ho za „zneužívající a urážlivé”, otcovo chování pak za „kruté”. Poznamenala rovněž, že jí bylo vyhrožováno, že pokud nesplní otcovy požadavky, nebude moci vídat svoje děti.

Opatrovnictví bylo nařízeno v roce 2008, kdy se objevily obavy o duševní zdraví Spearsové. Na základě soudního rozhodnutí získal Jamie Spears kontrolu nad majetkem své dcery a dalšími aspekty jejího života.

V roce 2019 odstoupil Spears z funkce osobního opatrovníka své dcery, ale nadále dohlíží společně se soukromou firmou Bes­semer Trust na její obchodní záležitosti. Právě zmíněná firma má být po možném ukončení opatrovnictví jediným správcem těchto záležitostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám