Hlavní obsah

Avishai Cohen na střeše Lucerny zahájí Struny podzimu

Novinky, Stanislav Dvořák

Izraelský kontrabasista Avishai Cohen zahájí festival Struny podzimu 11. září exkluzivním koncertem pro 250 diváků na střeše Lucerny, která nabízí i jedinečný výhled na Prahu.

Foto: Struny podzimu

Avishai Cohen

Článek

„Festival Struny podzimu je od svých začátků spojen s osobností Václava Havla. Koncert na střeše budovy, kterou realizoval jeho dědeček Vácslav Havel, tak celé akci dodává další symboliku,“ poznamenal zakladatel a prezident festivalu Struny podzimu Marek Vrabec.

Cohen začínal u pianisty Chicka Corey a pak nastartoval sólovou dráhu. Izraelský hudebník, který je po dědečkovi z jedné čtvrtiny Čechem, vydává hudbu na pomezí jazzu, popu a world music. Věnoval se symfonickým projektům i pop-jazzové sestavě 1970. Do Prahy přijede izraelský basista se svým novým triem, v němž ho doplňují pianista Elchin Shirinov a bubenice Roni Kaspi.

V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v Lucerna Music Baru.

„Čtyřiadvacáté Struny podzimu se uskuteční ve dvou blocích – v září venku, v listopadu uvnitř. Uvnitř v koncertních sálech se v listopadu představí berlínští průkopníci akustického techna Brandt Brauer Frick Ensemble, kontratenorista Andreas Scholl, nejčistší brazilskou bossa novu zahraje Vinicius Cantuaria a na závěr návštěvníky festivalu potěší doyen české hudební scény Jiří Suchý ve scénickém Recitálu,“ doplnil za pořadatele Jiří Sedlák.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám