Hlavní obsah

Meat Loafova cílená velkolepost

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a herec Marvin Lee Aday, známý jako Meat Loaf, vsadil při nahrávání svého nového alba Bat Out Of Hell III - The Monster Is Loose vše na jednu kartu. Rozhodl se totiž opět významně promluvit do dění na hudební scéně a přizval ke spolupráci na desce významné osobnosti světové pop music.

Článek

Skládat a nahrávat mu pomáhali slavný producent a skladatel Desmond Child, Nicky Sixx ze skupiny Mötley Crüe, kytaristé Steve Vai a Brian May z Queen či John 5 od Marilyna Mansona. Meat Loaf ze série Bat Out Of Hell žije. Jejího prvního dílu (1977) prodalo 35 miliónů kusů, druhý (1993) dokázal v hitparádách pokořit i album Thriller Michaela Jacksona.

Skladba I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) patří dodnes k největším hitům, které historie pop music zná. Meat Loaf proto nezměnil svou hudební vizáž. Nabízí zvukově a aranžérsky dokonalé kompozice, ve kterých se mísí vlivy gruntovního kytarového hard rocku, vkusného popu i opery. Úvodní píseň The Monster Is Loose je po zvukové stránce dokonce velice aktuální. Skladby jsou výpravné a byť ty delší nejsou v celém svém záběru pokaždé úplně funkční, je nutné je vnímat jako velké hudební dílo.

Slyšet jsou smyčce, dechové nástroje, tuba, různé perkuse a samozřejmě klíčové kytary, ostré ve svém vyznění, přitom plně pracující pro celek. Sám Meat Loaf je zpěvák, který dlouho nepůsobí přesvědčivě. Jakmile ale přejde do vysokých emocionálních poloh, jeho hlas láme ženská i mužská srdce, leckdy také pomyslné ledy. Co víc, téměř osmdesát minut hudby uběhne jako voda.

Meat Loaf: Bat Out Of Hell III - The Monster Is Loose Universal Music 2006, 77:35

Reklama

Výběr článků

Načítám