Hlavní obsah

Britský filmový humor v Uherském Hradišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seminář britského filmu, který se od 30. listopadu uskuteční v Uherském Hradišti, nabídne divákům více než tři desítky celovečerních filmů. Letošní 12. ročník organizátoři věnují především typickému britskému humoru. Vedle klasických filmových komedií nabídne čtyřdenní přehlídka i nejslavnější britské sitcomy.

Článek

Letošní seminář navazuje na dramaturgii posledních dvou ročníků, z nichž loňský byl věnován britskému dramatu. Nedílnou součástí semináře bude i první projekce celé kolekce filmů Projektu 100 na rok 2007 a pracovní setkání zástupců kin, které přehlídku budou od ledna ve svých kinech pořádat.

V doprovodných akcích se účastníci mohou těšit na další pokračování britského hororu a také na nejnovější hudební klipy projektu nazvaného Antenna UK. Během semináře se uskuteční také řada doprovodných výstav nebo hudební programy. V Uherském Hradišti se také sejdou organizátoři projektu nazvaného Film a škola, kteří usilují o zavedení výuky o filmové tvorbě do školních osnov.

Podle organizátorů je o účast na přehlídce každoročně velký zájem. Letos se očekává až 500 účastníků. "Vše je ale podmíněno kapacitou levného ubytování, kterého je v Uherském Hradišti a nejbližším okolím stále nedostatek," uvedl Králík.

Od počátku tohoto týdne, kdy byla spuštěna internetová akreditace, se doposud zaregistrovala přibližně stovka lidí. Podnětem k založení tradice britského semináře byla spolupráce s Britskou radou při zajištění programu a hostů na Letní filmovou školu v roce 1993 a 1994. Zájem o britskou tvorbu byl pro pořadatele překvapením, proto již v roce 1995 uspořádali první ročník samostatného semináře. V posledních letech se akce účastní vždy několik stovek návštěvníků; začíná se proto pro ni vžívat název Zimní filmová škola. Přehlídka potrvá do 3. prosince. 

Reklama

Související články

Praha hostí unikátní festival filmů o muzice

Třetí ročník festivalu Music on Film - Film on Music se koná v Praze od 18. do 22. října 2006. MOFFOM je mezinárodní festival, který přiveze do Prahy více...

Výběr článků

Načítám