Hlavní obsah

Richard Gere by se rád setkal s Karadžičem

ČTK, zaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Richard Gere vyrazil svému okolí dech neobvyklým přáním - rád by se setkal s bývalým vůdcem bosenských Srbů Radovanem Karadžičem, který je přes deset let na útěku před obviněním z genocidy a dalších válečných zločinů.

Článek

Gere v Bosně natáčí film o honu na Karadžiče, v němž se jako investigativní novinář také snaží dostat strůjci masakru v bosenské enklávě Srebrenici na stopu. "Jakmile jsem sem přijel, ptal jsem se, zda by to bylo možné. Většina lidí mi jen odpověděla, že na něco takového se nedá ani pomyslet," řekl herec.

Režisér Richard Shephard začal v Bosně natáčet film Spring Break in Bosnia (Jarní přestávka v Bosně) před týdnem. Jde o pravdivý příběh a scénář filmu se opírá o reportáže Američana Scotta Andersona, který psal o občanské válce v Bosně pro časopis Esquire.

Reklama

Související témata:

Související články

Richard Gere bude honit Karadžiče

Hollywood objevil další téma. V dobrodružném filmu z oblasti bývalé Jugoslávie bude Richard Gere lovit předáka bosenských Srbů Radovana Karadžiče obviněného...

Výběr článků

Načítám