Hlavní obsah

Nové knihy - Šabach, Easterman i Candace Bushnellová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází další román od autorky Sexu ve městě Candace Bushnellové Džungle rtěnek, Šabachův Občanský průkaz nebo román od Daniela Eastermana K pracující s myšlenkou alternativní historie.

Článek

Candace Bushnellová: Džungle rtěnek

Hrdinkami nového románu autorky Sexu ve městě Candace Bushnellové jsou opět úspěšné ženy. Pro tyto čtyřicetileté dámy, nerozlučné přítelkyně, kterým Bushnellová přisoudila tradiční mužské role, je nejdůležitější, aby se ve svém oboru udržely na vrcholu.

Nico O'Neillyová je šéfredaktorka časopisu Bonfire a chystá se převzít celé mediální oddělení. Má hvězdnou budoucnost, úspěšného manžela a dospívající dceru, pro kterou by udělala cokoli - ale z manželství se už dávno vytratila romantika, a proto se ji snaží najít v náručí mladšího muže.

Wendy Healyová je ředitelka filmové společnosti Parador Pictures a matka tří dětí. Manžela prakticky živí, nicméně jí vyhovuje, že se on dokáže postarat o děti a jí zbývá dostatek času na práci. Celý svět se jí hroutí ve chvíli, kdy ji manžel z ničeho nic požádá o rozvod.

Victory Fordová, jedna z nejúspěšnějších módních návrhářek v New Yorku, je i ve svých třiačtyřiceti letech nenapravitelný snílek, ale sotva dokáže držet krok se svými ideály. Poté, co naváže vztah s výstředním padesátiletým milionářem, začne zpochybňovat nejen existenci pravé lásky, ale i postavení úspěšné ženy ve světě byznysu.

BBart, překlad Jiřina Stárková, 384 str., váz., 199 Kč 

Daniel Easterman: K 

Easterman si v knize K pohrává s tématem alternativní historie podobně jako kdysi například Robert Harris v knize Otčina. Jeho temná vize fašistických Spojených států evokuje nepříjemnou myšlenku, jak málo stačí, aby se běh dějin zcela změnil.

V amerických prezidentských volbách v roce 1932 zvítězil Charles Lindbergh, kandidát Americké árijské aliance. K moci se tak fakticky dostal Ku Klux Klan, který spolu s Edgarem Hooverem a jeho všemocnou FBIS v USA nastolil nacionalistický policejní režim. V roce 1940 drží Evropu ve svých rukou hitlerovské Německo. Spojené státy prozatím zachovávají neutralitu, ale spojenectví s Němci je na spadnutí. Poslední ostrůvek svobody a demokracie, Velká Británie, vysílá do USA svého agenta Johna Ridgeforta s tajným posláním, které ještě může zvrátit zdánlivě beznadějnou situaci. Na Ridgefortovi leží odpovědnost za budoucnost světové demokracie.

BBart, překlad David Záleský a Markéta Záleská, 400 str., váz., 199 Kč

Petr Šabach: Občanský průkaz

Autor, jehož knihy posloužily jako náměty divácky úspěšných filmů Šakalí léta, Pelíšky a Pupendo, v hrůze vzpomíná na léta, kdy se i cesta s odpadky do popelnice před dům bez občanského průkazu mohla stát osudovou. Volně inspirován Stendhalem dělí policisty, kteří nám znepříjemňovali život, na švestkově modré, zelené, neviditelné a ty ostatní.

Paseka, váz.,152 str., 189 Kč

Pelham Grenville Wodehouse: Ukvapený Sam

Popularita příběhů anglického spisovatele P. G. Wodehouse je záviděníhodná a Wodehousův humor je stejně nenapodobitelný jako svět, který stvořil. Román o Samovi, který nejdříve koná a pak přemýšlí, překypuje humorem, který neztratil nic na své jiskrnosti.

Sam, který se ve strýcově firmě v Americe neosvědčil, přijíždí do Londýna pracovat do vydavatelství. Ale hned zkraje se začnou věci poněkud komplikovat. Sam ovšem má veselou povahu a věří, že život je krásný. A byl by ještě krásnější, kdyby do něho nezasahovaly rány osudu v podobě přítele Braddocka a tří záhadných zlodějíčků.

Vyšehrad, váz., 264 str., 248 Kč

Martin Rees: Vesmír

Další kniha z řady výpravných obrazových encyklopedií. Renomovaný astrofyzik a úspěšný popularizátor svého oboru v ní poodhaluje tajemství a neuchopitelnou krásu vesmíru. Nabízí cestu z nitra sluneční soustavy až po nejzazší hranice známého vesmíru. Píše o silách a procesech, které ovládají vesmír, o propojení prostoru a času a seznamuje čtenáře teoriemi , kdy a jak vznikl vesmír, i s úvahami o budoucnosti světa.

Kniha obsahuje také velmi kvalitní a nápadité hvězdné mapky, na kterých jsou přehledné odkazy na planety, hvězdy a jiná nebeská tělesa viditelná ze Země. Tyto mapky jsou doplněny vyčerpávajícím průvodcem po souhvězdích s mnoha užitečnými informacemi.

Knižní klub, váz., 512 str., 1 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám