Hlavní obsah

Madonna předvede velkolepou podívanou

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Osmačtyřicetiletá detroitská rodačka Madonna Louise Veronica Ciccione, užívající v uměleckém světě pouze své první jméno, vystoupí ve středu a ve čtvrtek od 20 hodin v pražské Sazka Areně. Podvakráte před vyprodanou halou nabídne show, s níž od 21. května objíždí svět pod hlavičkou The Confessions Tour.

Článek

Jak je u ní zvykem, i tentokrát se jedná o úžasnou podívanou. Zvykem také je, že téměř každý její koncert vyvolává v místě konání nemalé vášně. Nad tím se ale Madonna, která v úterý večer dorazila do Prahy, [celá zpráva] pouze usmívá. Pakliže součástí aktuálního vystoupení je její zavěšení na kříži s trnovou korunou na hlavě, všem katolickým [celá zpráva] i židovským protestům pouze s úsměvem odpovídá, že je to forma její pomoci chudým africkým státům. Na plátně se během koncertu objeví i číslo 12 miliónů. Je to počet afrických dětí, které jsou ohroženy nemocí AIDS.

Podoba show Madonny

Madonna již absolvovala několik velkolepých turné. Vždy se na nich nějak vyprofilovala a vždy provokovala. Ať už to bylo v pozici sexy divy, mravokárkyně, dámy nebo protibushovské bojovnice.

Tentokrát brojí za lepší svět. Neodpustí si představení největších nepřátel lidstva, v jejichž čele stojí George Bush, vedle něho pak Usáma bin Ládin nebo Fidel Castro. Ruku v ruce s tím několikrát poznamená, jak moc jí záleží na lepším světě a jak hloupé je, že děti v Africe strádají, zatímco bohaté země jen přihlížejí.

Až její turné 21. září v Japonsku skončí, prodá na aukci všechny kostýmy, které ona a její tým na turné používaly, a vybrané peníze do Afriky pošle. Ještě do konce letošního roku by se tam měla jet podívat osobně.

Téměř dvě hodiny trvající koncert se skládá ze čtyř hlavních sekcí. Jmenují se Equestrian, Urban Bedouin, 70's Glam Rock a Disco.

První část bude jezdecká, Madonna vystoupí v černé kůži, s bičíkem a na obrazovkách poběží filmy natočené během focení pro propagaci celého turné. Rockovější Like A Virgin zazpívá Madonna u tyče, navíc je v té písni dokonale dětská, naivní, zkrátka roztomilá.

Druhou část zahájí slavné ukřižování, které proběhne během balady Live To Tell. Při tom se budou na plátno promítat obrázky trpících dětí v Africe. Skladba Paradise (Not For Me) bude předvedena v příjemném akustickém provedení. Na závěr koncertu pak uslyšíme zrychlenou verzi skladby La Isla Bonita a v poslední diskotékové části také Erotiku.

Úplně na závěr zazní hit z aktuálního loňského alba Confessions On A Dance Floor nazvaný Hung Up. Pak se Madonna rozloučí a její koncert skončí.

Madonna bez předkapely

Je důležité přijít včas, protože původně zamýšlený Oakenfold v roli předskokana nepřijede. Madonna by tedy měla vystoupit hned po dvacáté hodině.

Při koncertu Madonna použije na 400 kostýmů, které pro ni připravil návrhář Jean-Paul Gaultier. Přestože v jeho návrzích byla připravena i trička s nápisem "I Love..." s názvem města, kde Madonna vystoupí, nepřijala je.

Na hlavním pódiu bude zařízení vážící 70 tun. Včera odpoledne je přivezlo 24 kamiónů. V hale se instalovalo celou noc, úpravy prostoru ale začaly již v úterý ráno.

K dispozici bude i dalších 18 vozů. Madonnu a její nejbližší přepravují 2 soukromá letadla. Během koncertu bude kromě zpěvačky na pódiu také doprovodná skupina a 22 tanečníků. Nejblíže k divákům bude Madonna na délku čtyř stop, tedy 1,22 metru.

Program koncertu Madonny

Future Lovers

I Feel Love

Get Together

Like A Virgin, Jump

Live To Tell

Forbidden Love

Isaac

Sorry

Like It Or Not

Sorry

I Love New York

 Ray Of Light

Let It Will Be

Drowned World (Substitute For Love)

Paradise (Not For Me)

Musica

La Isla Bonita

Erotica

Lucky Star

Hung U

Jak Právu sdělil Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts, vstupenky jsou již oficiálně vyprodány, ale je možné, že Sazka ještě nějaké nakonec uvolní. Pouštět do haly se začne po 18. hodině.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna údajně v září zazpívá v Praze

Slavná americká zpěvačka Madonna prý vystoupí poprvé v Praze. Informovalo o tom rádio Impuls. Podle rádia se Madonna zastaví v pražské Sazka Areně 5. a 6....

Výběr článků

Načítám