Hlavní obsah

V Praze zapějí Alexandrovci, lístek bude za korunu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legendární ruský armádní sbor Alexandrovci přijede předvést své umění do pražské Sazka Areny. Společnost Sazka se rozhodla dát do distribuce lístky za symbolickou jednu korunu. Informoval o tom mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Článek

"Pojali jsme to jako dárek, takže vstupenky se budou distribuovat zdarma. Jediné, co se musí zaplatit, je manipulační poplatek jedna koruna, protože náš účetní prodejní systém to jinak neumí," řekl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Pěvecký a taneční soubor někdejší Sovětské armády získal jméno podle skladatele a dirigenta Alexandra Vasiljeviče Alexandrova. Alexandrovci za bezmála 80 let své existence vystoupili již téměř ve stovce zemí světa. V Česku zpívali zatím naposledy letos v květnu. V Sazka Areně se tentokrát podle Zikmunda představí "v plné palebné síle", na pódiu se vystřídá přes 120 umělců, kteří zazpívají a zahrají ruské hity jako Kalinka.

Další koncert bude pro VIP

Alexandrovci v Sazka Areně poprvé zazpívají již o den dříve. Na uzavřeném galakoncertu spolu s nimi 15. září vystoupí také finská kapela Leningrad Cowboys a na scéně se vystřídá i řada domácích zpěváků a skupin, například Lucie Bílá, Marie Rottrová, Gabriela Demeterová, Vladimír Mišík, Jiří Korn a Olympic, ze Slovenska přijedou Richard Müller a No Name.

Tato akce však bude určena pouze pro zvané publikum. "Pozveme akcionáře, zaměstnance a jejich rodinné příslušníky, takže vstupenky ve volném prodeji nebudou," uvedl Zikmund. Mezi asi 12 000 zvaných diváků však podle Zikmunda zasedne také pět stovek českých vítězů olympijských her a světových i evropských sportovních šampionátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám