Hlavní obsah

Zunu nahradí na Nově Dumbrovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nástupcem Pavla Zuny při moderování Televizních novin TV Nova se stane dosavadní zpravodaj Pavel Dumbrovský. Ten ale nebude v roli moderátora zpravodajské relace nováčkem, již dříve působil v Československé a České televizi. Dumbrovský bude moderovat Televizní noviny ve dvojici s Pavlou Charvátovou. Právu potvrdila informaci o personální výměně mluvčí Novy Veronika Šmítková.

Článek

"V nové úloze se s ním budeme setkávat od září a jeho partnerkou na televizní obrazovce bude Pavla Charvátová," uvedla Šmítková.

Dumbrovský působí v televizi Nova od roku 1997 a v Televizních novinách se nejčastěji objevoval v roli parlamentního zpravodaje.

"Ve vyspělých zemích a ve významných televizních stanicích je běžné, že prestižní místa moderátorů hlavních zpravodajských relací, které patří k vrcholům profese, obsazují lidé s bohatými žurnalistickými zkušenostmi. Také proto jsme se rozhodli hledat ve vlastních řadách, neboť v Televizních novinách pracuje několik velmi dobrých novinářů. Pavel Dumbrovský patří k nejlepším z nich. Je aktivním novinářem, věkově velmi vhodně rozšiřuje spektrum našich moderátorů, je vzdělaný a seriózní. Na nové pozici může zúročit své znalosti a jsem přesvědčen, že diváky velmi mile překvapí," řekl ředitel sekce zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček.

Prima zatím jméno moderátora neprozadila

Moderátora Zpravodajského deníku hledá také televize Prima. "Čeká nás ještě jedno kolo konkurzu, vybírat se bude jeden muž, a to ještě příští týden," řekla Právu mluvčí Primy Jana Malíková. Prima chystá změny ve své hlavní zpravodajské relaci na postech všech moderátorů - Štěpánku Duchkovou, Danu Makrlíkovou a Martinu Kociánovou, které moderovaly zprávy samostatně - mají nahradit smíšené dvojice. Televize si už vybrala mezi svými redaktory zpravodajství Terezii Kašparovskou a Petra Tichého, k nimž přibude Světlana Zárubová z veřejnoprávní televize. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám