Hlavní obsah

Nová CD: Tom Petty, Orson i Jack Johnson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se dočkají fanoušci rockové hvězdy Toma Pettyho, který vydává třetí sólovku, mladá britská kapela zase album Bright Idea. Vychází i soundtrack v podání Jacka Johnsona a etno album mnichů ze Španělska.

Článek

Tom Petty: Highway Companion

Jeden z předních rockerů, americký zpěvák, kytarista a skladatel Tom Petty vydává své třetí sólové (celkově osmnácté) album Highway Companion. Deska čítá dvanáct skladeb, včetně vynikajícího singlu Saving Grace, které spoluprodukoval Jeff Lynne. Tom Petty vystupuje s kapelou Heartbreakers, kteří v letech 1986-87 doprovázeli na turné písničkáře Boba Dylana.

Warner Music

Orson: Bright Idea

Skupina Orson, nový objev britské scény a předskokani Robbieho Williamse, vydala debut Bright Idea s jedenácti příjemně melodickými písněmi. Hit No Tomorrow se stal před několika týdny nejstahovanějším a nejprodávanějším singlem ve Velké Británii. Kapela v čele se zpěvákem Jasonem Pebworthem je přirovnávána k Maroon 5 či Keane. Rockové příznivce potěší song Trying To Help a romantické duše písnička Save The World.

Universal

Jack Johnson Friends: Sing A Longs Lullabies

Na české scéně není tento muž příliš známý, ale na anglo-americkém hudebním poli si svými posledními deskami nevede špatně. Nová deska Sing A Longs Lullabies, kterou vytvořil Jack Johnson s dalšími osmi muzikanty, je původně třinácti trackovým soundtrackem k novému filmu Curious George. Na desce najdete skvělý singl Upside Down i vydařenou coververzi We're Going To Be Friends od White Stripes.

Universal

Buddhist Monks: Sakya Tashi Ling

Sakya Tashi Ling je ojedinělé etno album směsice posvátných manter a hudby. Matry jsou mystické buddhistické fráze nebo věty, které při recitaci spojují člověka s energii; čistou duši s čistou, mysl s buddhistickou myslí. Síla mantry zvyšuje hloubku a stabilitu meditace. Album Buddhist Monks je sbírka třinácti manter, které byly nahrány během deseti hodin nepřetržitého odříkávání mnichů ze Španělska, pod ochranou Jeho Svátosti Dalajlámy. V singlu My Spirit Flies To You odříkávají Vajrasattva mantru k vyvolání očisty.

Bonton

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám