Hlavní obsah

Moskalykova dcera točí nové Četnické humoresky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dcera zemřelého režiséra Antonína Moskalyka Pavlína natáčí v Luhačovicích na Zlínsku další díly populárních Četnických humoresek. Natáčení ve městě potrvá více než týden, řekla produkční seriálu Darina Levová.

Článek

Návštěvníci Luhačovic i lázeňští hosté potkají štáb a herce oblíbeného seriálu především poblíž historických objektů. Scény se postupně natáčejí u vil Chaloupka a Myslivna a u Jurkovičova domu poblíž lázeňské kolonády. Na konci týdne se filmaři přesunou do Slunečních lázní a také před lékárnu u vily Bystrica, kde pro seriál vznikne zahradní restaurace.

Filmaři již v Luhačovicích natáčeli 11. díl první série. "Luhačovice nejvíce komponují s dobou, v níž se seriál odehrává. Interiéry bychom si mohli připravit například ve studiích v Brně, ale bylo by to náročnější. Charakter zdejších staveb je však natolik typický, že díky zachovalému nábytku vyhovují i interiéry," uvedla Levová.

Počet herců se různí

Kromě hlavního představitele Tomáše Töpfera si v desátém díle zahraje i František Švihlík, Alena Antalová, Carmen Mayerová, Martin Preiss, Aleš Jarý, Klára Pollertová-Trojanová, Hana Ševčíková nebo Jaroslav Satoranský. "Počet herců se v některých scénách různí, od pěti do 12 herců. Občas se totiž točí komornější scény pouze o dvou hercích, jindy jsou to větší scény," uvedla produkční s tím, že štáb pro natáčení využívá přibližně pěti desítek komparzistů z Luhačovic a okolí.

Štáb i herci pracují i vzhledem k horkému počasí ve dvanáctihodinových směnách. Produkce filmaře zásobuje velkým množstvím pití a občerstvení, častěji se dělají přestávky. Nejnáročnější je oblékání a líčení komparzistů, kteří do maskéren a na oblékání přichází již v 06:30.

Četnické humoresky jsou jedním z nejoblíbenějších českých seriálů, jeho sledovanost je výjimečně vysoká - např. letos v lednu starší humoresky zemřelého režiséra Moskalyka překonaly všechny filmy i novácké estrády, když přilákaly více než 2 milióny diváků.

Reklama

Související články

Zemřel režisér Antonín Moskalyk

Režisér Četnických humoresek Antonín Moskalyk (75) v pátek zemřel. Již delší dobu bojoval s vážnou chorobou na onkologii v Masarykově nemocnici v Brně.

Moskalykovi četníci udolali estrády

O víkendu se stala věc málokdy vídaná - seriál Četnické humoresky zemřelého režiséra Antonína Moskalyka překonal ve sledovanosti filmy i estrády na Nově a stal...

Výběr článků

Načítám