Hlavní obsah

Dokument Síla lidskosti byl nominován na Emmy

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokument Matěje Mináče Síla lidskosti o 669 českých a slovenských dětech, které zachránil mladý burzovní makléř Nicholas Winton před nacisty, když je odvezl z Prahy do Británie, získal nominaci v hlavní kategorii televizní soutěže Emmy Award 2006 za vynikající historické zpracovaní.

Článek

Síla lidskosti již byla oceněna řadou světových cen. Reprezentuje americkou televizní stanici HBO/CINEMAX, která ho s úspěchem opakovaně vysílala v upravené americké verzi v roce 2005. Ceny se budou předávat na galavečeru v New Yorku 25. září.

"Nominováno je také několik filmů, které získaly nebo byly nominovány na Oscara. Já to beru především jako poděkování Siru Nicholasu Wintonovi, který teď téměř po 65 letech dostává za svůj čin ceny, v Británii ho královna Alžběta II. povýšila do šlechtického stavu a před týdnem mu americký prezident George W. Bush poslal děkovný list. Očekává se, že na podzim dostane v Bílém domě prezidentskou medaili. Těší nás také, že se film promítá na školách pro desetitisíce dětí na celém světě," říká režisér Matěj Mináč.

Pokračování dokumentu pod názvem Nickyho rodina by mělo být hotovo do konce roku 2007, kromě toho Mináč připravuje hraný film Anglická rapsodie podle scénáře Jiřího Hubače - dojímavý příběh jednoho z Wintonových dětí, které si nechce dát vzít svůj sen, že se stane klavírním virtuózem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám