Hlavní obsah

Rekordman Ronan Keating

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nasládlé čerstvé album Bring You Home je čtvrté studiové v sólové kariéře irského zpěváka Ronana Keatinga. Pokud budeme počítat i kompilaci 10 Years Of Hits, je páté, a když přidáme jeho albové aktivity v chlapecké skupině Boyzone, na konci 90. let populární nástupkyni slavnějších Take That, podílel se Keating na devíti deskách.

Článek

Způsob, jakým přemýšlí a jakým pracuje, jeho bezmezná ochota podřídit vše úspěchu a respektovat pracovitost a talent jako vlastnost nejsvatější ho katapultovaly na nejvyšší příčky hierarchie současného popu. Málokdo ví, že je zapsaný v Guinnessově knize rekordů jako zpěvák, který nejdéle pobýval v první desítce singlové hitparády.

V této disciplíně se dostal před Madonnu i Elvise Presleyho. O tom, že si ho v jeho zemi náležitě váží, svědčí skutečnost, že už moderoval dva důležité televizní pořady: Miss světa a Festival Eurovize v Dublinu. O nové desce Bring Your Home tvrdí, že ji nahrával déle než ostatní. To se ale nepočítá, důležitý je výsledek, a ten je průměrný.

Keating zapadl do haldy zaměnitelných zpěváků, kteří tvoří písničky o lásce, nejlépe cajdavé, a věří, že narazí na dostatek rozbolavělých duší, které dostanou. Což o to, po světě jich pohříchu běhají milióny. Jeho tvorba je průhledná, slovo rafinovanost zná ze slovníku. Jistě, je to profesionálně odvedená práce, ale emoce za normálních okolností nepřináší žádné.

Ronan Keating: Bring Your Home Universal Music, 49:02

Reklama

Výběr článků

Načítám