Hlavní obsah

Nové knihy - Deaver, Grisham i Clarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knih tohoto týdne jsme pro vás vybrali pár titulů, které se bezvadně hodí na pláž jako je Grishamův thriller Porota o soudu s výrobci cigaret nebo detektivka Mrtvá na pláži.

Článek

Jeffery Deaver: Neklid

Jeffery Deaver opět prošpikoval celý příběh nenapodobitelnými zápletkami a nečekaným rozuzlením, ale tentokrát ho navíc obohatil o řadu zasvěcených informací o vnitřním i vnějším světě duševně nemocných lidí.

Michael Hrubek je mužem paradoxů, v němž se paranoidní schizofrenie snoubí s inteligencí a téměř geniální rafinovaností. Tento nevyzpytatelný člověk prchá jedné noci v pytli na mrtvoly z vězeňské psychiatrické léčebny a vydává se za Lis Atchesonovou - ženou, která  ho usvědčila z brutálních zločinů a nyní se obává jeho pomsty. Přestože Hrubeka pronásleduje policie a nezávisle na sobě i několik dalších osob, uprchlý zločinec si neohroženě klestí cestu až k domu nebohé Lis, která se kvůli povodni a silné bouři ocitá v domě odříznutá od světa i od pomoci.

Domino, 380 str., váz., 199 Kč

John Grisham: Porota

John Grisham, označovaný jako mistr soudních thrillerů je mimo jiné i autorem románu Firma. Většina jeho románů byla převedena na filmové plátno, ne jinak tomu bylo i u románu Porota.

U soudního dvora v Biloxi ve státě Mississippi se chystá projednávání neobvyklého případu - pozůstalí po osobách zemřelých na následky kouření žalují o náhradu škody finančně nesmírně silnou společnost vyrábějící tabákové produkty.

Žalující i žalovaná strana vytvářejí početné štáby nejlepších právníků, odborných poradců a organizátorů, kteří za astronomicky vysoké honoráře vypracují jedinou taktiku - soustředí se na soudní porotu ve snaze zajistit, samozřejmě podle naprosto odlišných hledisek obou soupeřících stran, její rádoby optimální složení. Pracovní štáby připravují soudní proces pečlivě několik let, vždyť v sázce jsou desítky miliónů dolarů. S důslednou vytrvalostí a důmyslnými metodami zcela nezákonně prověřují navržené členy poroty, bez ustání je sledují a zjišťují jejich postoj k případu...

Knižní klub, váz., 448 str., 199 Kč

Carol Higgins Clarková: Mrtvá na pláži

Detektivní příběh u nás už dobře známé americké autorky je zasazen do exotického prostředí Havajských ostrovů, do krásné přírody, k širému oceánu a do luxusních hotelů.

V hotelu Waikiki dochází k řadě podezřelých událostí. Když je na jeho pláži nalezena utonulá mladá žena, která tu vedla společenský časopis, je vidět, že jde o život i o pověst nově renovovaného komplexu. Naštěstí pro jeho ředitele přijíždí na Havaj Regan Reillyová, která úspěšně vede v Los Angeles svou detektivní kancelář, a ujímá se pátrání.

Regan stojí před otázkou, jestli Dorinda Dawesová skutečně zahynula nešťastnou náhodou, jak je přesvědčena policie, nebo jestli za její smrtí spíše nestojí nenávist za všechny urážky a pomlouvačné články, které publikovala. Pomalu začíná ve zdejší pestré společnosti rozplétat celé klubko lží, podvodů a úzkostně skrývaných stínů minulosti.

BBart, překlad Zora Wolfová, 264 str., váz., 199 Kč

Marc Levy: A co když je to pravda?

Marc Levy je nejprodávanějším francouzským spisovatelem a proslul svým románem A co když je to pravda?, který se stal celosvětovým bestsellerem. Film natočený podle románu s Reese Witherspoonovou a  Markem Ruffalem byl před časem byl uveden v našich kinech.

Americký architekt Arthur žije v nově pronajatém bytě v San Francisku a ani náhodou nepřemýšlí o tom, že by se mu mohl zjevit duch. Ten přichází v podobě Lauren, které byt patří, avšak po těžké automobilové nehodě je v nemocnici v hlubokém komatu. Po podivuhodném setkání se dva "nájemníci" bytu sbližují a dostávají do spletitých romantických a komických situací.

Albatros Plus, váz., 220 Kč

Cynthia Harrold-Eagles: Eugenie

Další román spisovatelky historických románů čtenáře přenese do revoluční Francie za kruté vlády Robespierra.

Eugenie de Talcy se narodila ve šlechtické rodině. Idylické dětství trávila na rodinném zámku, obklopena péčí milujícího otce a bezmeznou oddaností služebnictva. Pak ale přišla francouzská revoluce a Eugeniin život se ze dne na den změnil. Hrabě de Talcy upadl v nemilost. I když zemřel dřív, než se dostal pod gillotinu, Eugenie věděla, že musí svou vlast co nejrychleji opustit. Po otcově smrti na ni byl vydán zatykač a hrozil jí nejvyšší trest. Rozhodla se, že se vydá do Anglie ke staré přítelkyni své pratety.

Knižní klub, váz., 192 str., 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám