Hlavní obsah

Slavné rockové skupiny Guns N' Roses a redhoti v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Skupina Guns N'Roses vystoupí v úterý v pražské Sazka Areně. V Česku se představí podruhé, v roce 1992 koncertovala na Strahově. V programu jí budou asistovat skupina Avenged Sevenfold a Sebastian Bach. Začátek je ve 20 hodin a poslední vstupenky budou v prodeji na místě.

Článek

Turné Guns N'Roses začalo 12. května v New Yorku. Kapela se vrátila na pódia po více než třech letech, ovšem její nejslavnější sestava se rozešla už v roce 1994. Zbyl z ní pouze zpěvák W. Axl Rose, kterého doprovodí kytaristé Robin Finck, Ronald Blumenthal a Richard Fortus, baskytarista Tommy Stinson, klávesoví hráči Dizzy Reed a Chris Pitman a bubeník Frank Ferrer.

Na koncertech skupina představuje především staré hity z přelomu 80. a 90. let a doplňuje je několika písničkami s již deset let avízované novinky Chinese Democracy. Stejně jako v minulosti, ani tentokrát se koncerty neobešly bez potíží. Minulý čtvrtek odešla část diváků z londýnského sálu Hammersmith Apollo poté, co je kapela nechala na svůj příchod čekat více než hodinu a patnáct minut. Za zpoždění mohl W. Axl Rose, který se tak chová vždy, když se mu na pódium nechce.

O víkendu vystoupila skupina na Download Festivalu v anglickém Doningtonu a na tři písničky ji přišel na pódium podpořit její spoluzakladatel, kytarista Izzy Stradlin.

Redhoti v Praze

V Sazka Areně se ve středu představí americká skupina Red Hot Chili Peppers. Vstupenky na její koncert jsou již vyprodané. Kapela představí především materiál ze své letošní novinky Stadium Arcadium a samozřejmě i své nejslavnější skladby.

Jistě zazní i písnička Dani California, singl z nové desky. Minulý týden se americký zpěvák Tom Petty ohradil, že mu ji kapela ukradla. Opsala ji prý z jeho písně Mary Jane"s Last Dance. Skladby mají stejné akordy, nápadně podobnou melodii i téma.

Reklama

Související témata:

Související články

Za facku se Axl Rose odměnil písní

Facky nepadají jen na politickém kolbišti, ale oživují rovněž uměleckou scénu. Dokladem toho je políček, jenž překvapil a zaskočil hvězdu skupiny Guns N´Roses...

Výběr článků

Načítám