Hlavní obsah

Axl přijede s apetitem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří z fanoušků na to čekali patnáct let. Dočkali se. Do Prahy dorazí 13. června Axl Rose, rocková megastar a ikona přelomu 80. a 90. let. Internetové ohlasy na jeho poslední koncerty obsahují absolutní nadšení i mírně odměřené komentáře, připouštějící, že tahle muzika má stále něco do sebe.

Článek

Rytmus You Could Be Mine nabírá ďábelské obrátky, Slash odpaluje ohromující kytarové sólo a Arnold Schwarzenegger vyslovuje své proslulé: "Hasta la vista" - ozve se výbuch a propuká pravé rockové šílenství. Pokud jste vyrůstali v 90. letech, možná jste také sledovali s němým úžasem tento kultovní videoklip spojující největší události tehdejší pop-kultury: film Terminátor II a Guns n´Roses.

Uhranutí kouzlem G n´ R se však netýkalo jen teenagerů, i renomovaní hudební kritici byli z téhle skupiny celí pryč. Ať už patříte k jakékoliv generaci pamětníků, určitě vás potěší to, že Axl nyní se svými novými Guns n´ Roses hraje na dvouhodinových koncertech téměř celý Appetite for Destruction. V New Yorku nedávno vynechal jen jedinou píseň z této fantastické desky (Anything Goes). Hrává i Knockin on Heavens Door, November Rain a Live and Let Die.

Co se týče nových skladeb, Axl velmi pravděpodobně zařadí Madagascar, There Was a Time, I.R.S. a The Blues. Pokud vás v souvislosti s tím napadá věčná otázka: "Kdy už, proboha, vyjde deska Chinese Democracy?", existuje jediná odpověď. Nikdo to neví. Na jaře Axl Rose řekl, že to bude na podzim 2006. Předtím řekl, že to bude na jaře 2006. Předtím uvedl rok 2005, předtím 2004 a ještě předtím 2003 atd. Nic z toho zjevně nebyla pravda, z čehož vyplývá, že vyjádřením Axla Rose skutečně není třeba věnovat přehnanou pozornost.

Ani Slash, ani Buckethead

Nedávno Rose prohlásil, že nahrávání zdržuje kytarista Buckethead - ten asi skutečně nebude vzorem spolehlivosti, protože mimo jiné zmařil koncert v Lisabonu. Axl Rose se na něj rozhořčil, s kapelou už každopádně nehraje.

V Praze by měli vystoupit Dizzy Reed (klávesák starých G n´ R), Chris Pittman, Tommy Stinson, Brian "Brain" Mantia, Robin Finck (ex Nine Inch Nails), Richard Fortus a Ron "Bumblefoot" Thal. Legendární kytarový démon v cylindru Slash se navzdory fámám neobjeví.

Podle návštěvníků nedávných koncertů kapela ještě není stoprocentně sladěná, nicméně hraje s velkým nasazením. Rose prý na pódiu poletuje tak divoce, až má problémy to udýchat a občas mu i malinko selže hlas. Přesto fanoušci většinou hodnotí koncerty jako dobré. Je to zkrátka pořád starý Axl, i když s copánky a rostoucím "panděrem". A ještě jedna změna u bývalého bouřliváka - během koncertů už dlouho nikoho nenapadl.

Tento týden zpíval Axl v Anglii:

Welcome To The Jungle

It's So Easy

Mr Brownstone

Live And Let Die

Sweet Child O' Mine

Madagascar

Better

You Could Be Mine

Knockin' On Heaven's Door

The Blues

IRN

Outta Get Me

November Rain

My Michelle

Patience

Night Train

Paradise City

(Zdroj: NME.com)

Pokud chcete zavzpomínat na klasiku You Could Be Mine, klikněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám