Hlavní obsah

Korn vydali rarity

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Korn vydala na konci loňského roku další řadové album See You On The Other Side, čímž udělala první krok s vydavatelstvím Virgin. K Sony BMG, kde byla ustájená předtím, ale měla ještě závazky, pročež se na trhu objevilo zajímavé album pro sběratele Live & Rare.

Článek

Na desce jsou koncertní verze největších hitů skupiny, jak je zahrála při vystoupeních v legendárním newyorském klubu CBGC's a na festivalu Woodstock 1999. Tyto skladby tvoří páteř alba a je z nich patrné, jak koncertně zajímaví Korn jsou. Výtečně pracují s dynamikou, to je jejich největší přednost. Aranžují tak, aby byl prostor pro volné pasáže, po kterých však následuje agresívní výbuch, při němž Jonathan Davis zpívá, jako by měl každou chvíli přijít o plíce a potažmo život.

Na desce je také koncertní verze předělávky legendární Another Brick In The Wall od Pink Floyd, jíž Korn vtiskli své energické pojetí nu-metalu, a především lahůdka z největších, coververze slavné One od Metalliky. V ní se Korn drželi více originálu, zachovali atmosféru písně a vykonali tak svým vzorům poklonu věru hlubokou.

Aby nešlo jen o sbírku "živáků" a rarit, nahrála pětice z Bakersfieldu i dvě novinky: Earache My Eye a Proud. Ta první je zatěžkaná, velmi rytmická, posazená na "smrtícím" riffu. Druhá je pro kapelu mnohem typičtější, přehlednější, pořád ale nesmírně emotivní a dravá, byť v ní Davis v určitých fragmentech velmi měkce zpívá. Live & Rare tedy není jen sbírka pro milovníky rarit, nýbrž platí jako důležitý doplněk diskografie kapely.

Korn: Live & Rare Sony BMG, 59:48

Reklama

Výběr článků

Načítám