Hlavní obsah

Kytarový profesor Satriani dává další lekci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci kytarových orgií si zase jednou přijdou na své. Jeden z nejznámějších rockových instrumentalistů světa Joe Satriani totiž vydal desku Super Colossal.

Článek

Super Colossal je album, které Satrianiho fanoušky nemůže zklamat. Nabízí přesně to, co čekají - další dávku čistě kytarových bakchanálií. To znamená žádné zpívání a refrény, jen řezavé riffy a řádně "vypečená" nekonečná sóla. Přesto to není hudba jen pro kytaristy a odborníky. Satriani chce znít zajímavě, ale přitom pořád myslí i na posluchače, takže některé kousky jsou skutečně chytlavé na první poslech, nikoliv však laciné.

K nejvíce hitovým skladbám na Super Colossal patří Just Like Lightnin´. V ní si Satriani pohrává s bluesovou náladou a postupně jí dodává hutnější zvuk různými skřípajícími vyhrávkami, které se posluchači zarývají pod kůži. Z jiného (tvrdšího) soudku jsou tracky It´so Good a Redshift Riders, obsahující ostré riffy, za jejichž tvrdost by se nemuseli stydět ani Rage Against the Machine. Na desce najdete i pomalejší, zasněné kousky, ale žádný rocker se nemusí obávat, že by snad Satriani "vyměkl".

Super Colossal se nesnaží o žádný supermoderní zvuk, Satrianiho nezajímají programované bicí ani jiné elektronické hračky. Prostě se drží svého kopyta - zapojí si kytaru a "kvákadlo" a hraje. Stále to zní velice, velice dobře.

Joe Satriani: Super Colossal, Sony BMG 2006

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám