Hlavní obsah

Nová CD - 8. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mezi hudebními novinkami dominují domácí kapely. Folkrocková kapela Koňaboj vydává ve stáji Indies druhou desku Omalovánky, v této brněnské hudební líhni vydávají také Swordfishtrombones aktualitu Blood & Milk. Novou desku má taktéž Věra Martinová. Na scénu se vrací rocková ikona sedmdesátých let Suzi Quatro s Back To The Drive.

Článek

Koňaboj: Omalovánky

Na druhém albu vyškovské kapely Koňaboj najdeme čtrnáct lidových písní z různých regionů, mezi kterými dominuje východní Slovensko, Dolňácko a Luhačovické Zálesí. Koňaboj je nadšená parta mladých hudebníků, se zkušenostmi z různých hudebních žánrů. Členové kapely popisují svůj styl folklór-rock, kdy na rockový základ je navléknuta melodie lidovky, místo typických houslových sól nastupuje bigbeatová kytara.

Indies Records

Suzi Quatro: Back To The Drive

Americká rockerka a hudební ikona sedmdesátých let Suzi Quatro, která dosáhla na vrchol britské hitparády poprvé v roce 1973 s písní Can The Can, je snad nejznámější představitelkou hard rocku v Čechách. Novinka Back To The Drive vznikla za asistence řady zajímavých hostů, na nahrávání se například podíleli Steve Grant a Andy Scott z The Sweet. Najdete na ní dvanáct písniček tradičního rock'n'rollového střihu.

Monitor EMI

Věra Martinová: Věřím svým snům

Nové album Věry Martinové vzniklo ve spolupráci s Jamie Marshallem, v Česku žijícím anglickým muzikantem a producentem. Pestré album obsahuje skladby od klasických countryovek, přes folkově znějící balady až třeba po blues. Na novince najdete třináct skladeb z pera Martinové, Marshalla, Ivana Hlase, Pavlíny Jíšové nebo Beaty Hlavenkové. Za zmínku stojí anglická verze titulní Věřím svým snům, kterou jako duet nazpívali Marinová s Marshallem.

Popron

Swordfishtrombones: Blood Milk

Po dlouhých pěti letech přichází na svět třetí řadovka brněnských Swordfishtrombones Blood Milk. Kapela se po věčných rozchodech a návratech nakonec na nahrávání sešla v původní sestavě (Miloš Rejsek, Karel Krtička, Martin Zaplatílek, Dan Petr, Alois Ponížil) a ve studiu strávila celý rok. Producentsky desku ohlídal Dušan Neuwerth, který na desce také hostoval spolu s Chorche Hradilem a Danem Schwarzem. Jejich písničky jsou kytarové, ale nepříliš rockové. Ocení je asi spíše posluchači Rádia 1 než Rádia Beat.    

Indies Records

Santana: Santana III - Legacy Edition

V sérii Legacy Edition vychází dvoudiskové album Santana III. Výběr obsahuje raritní a dříve nevydané skladby z počátku kariéry kytarového mága Carlose Santany. Druhý disk potom obsahuje remasterovaný koncert z roku 1971, který byl nahrán během vystoupení ve Fillmore West.

Sony BMG

Dále vychází:

OST: Roll Bounce (Sony BMG)

Alibi: Proti času (Popron)

Idiot Pilot: Strange We Should Meet Here (Warner Music)

Anketa

Dáváte přednost výběrovým deskám nebo řadovkám?
Kupuji jen řadová alba.
18,2 %
Mám raději výběrová a best of alba. Tam jsou ty nejlepší hity.
31,8 %
Rozhoduji se podle interpretů a jednotlivých desek.
50 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám