Hlavní obsah

Berlínská Love Parade opět žije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Po dvouleté přestávce, způsobené nedostatkem financí, se letos opět do centra Berlína vrátí slavná Love Parade, označovaná za "svátek milovníku technohudby". Oblíbený průvod technařů se bude konat 15. července.

Článek

Love Parade prý doslova zachránil německý řetězec posiloven McFit. Pořadatelé slibují na stránce www.loveparade.de, že tentokrát bude zastoupení DJů reprezentovat mezinárodní špičku a také to, že nákladní vozy s reproduktory dostanou ti nejlepší zcela zdarma. O tom, kdo je nejlepší, prý rozhodnou společně odborníci a fanoušci, kteří  budou hlasovat na internetu. 

V posledních letech tuto "největší party světa" provázely problémy, mimo jiné i kvůli obviňování, že se z někdejších spontánních radovánek změnila v komerční podnik. Následkem toho ubývalo příznivců a na slavnosti v roce 2003 přijelo do Berlína jen půl miliónu lidí. V roce 2000 to ještě bylo 1,3 miliónu a o rok dřív dokonce 1,5 miliónu lidí.

V roce 2004 uspořádal velký pouliční technařský festival švýcarský Curych. Loni se v Berlíně konal v termínu obvyklé Love Parade aspoň "náhradní" technofestival Planet pro Berlin, který přilákal ale jen asi 10000 návštěvníků. Od "pravé Love Parade" si ale organizátoři slibují mnohem více. 

Reklama

Výběr článků

Načítám