Hlavní obsah

Ambert připravil choreografii pro Prahu

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražské Divadlo Alfred ve dvoře uvádí premiéru taneční projekt Serge Amberta Cestou s ní. Tři představení se uskuteční 14., 15. a 16. května vždy od 20.00. Inscenace osciluje mezi humorem a hlubším prožitkem lidského bytí, mezi konkrétním beckettovským divadelním světem a abstrakcí choreografických linek a geometrie.

Článek

Serge Ambert je francouzský tanečník a choreograf, který byl angažován v baletu Opery v Lyonu, tančil s Andy Degroatem a od roku 1993 pracuje se souborem Christine Bastin. Od konce 80. let tvoří vlastní choreografie. "Kreace skupiny jsou vytvářeny z počátečního hledání, dotykové improvizace, poté z rukopisu odvozeného od těchto improvizací, ale také z práce na rukopisu, který je vlastní Christine Bastin a jenž je založen na pocitu, volnosti pohybu," charakterizuje choreografii své inscenace Serge Ambert.

V Cestě s ní se představí osm v Praze působících tanečnic různých(Sandrine Harris, Tereza Lenerová, Alžběta Májová, Andrea Miltnerová, Zita Pavlištová, Jana Pospišilová, Sophie Ripoche a Zuzana Smugalová). Jsou to jak bývalé studentky konzervatoře Duncan Centre, tak profesionální umělkyně se zkušenostmi ze zahraničních scén.

Projekt vznikl díky česko-francouzské iniciativě SE.S.TA (Setkávání současného tance), která svou soustavnou aktivitou vytváří v Čechách ojedinělý rámec dalšího vzdělávání pro taneční profesionály: pedagogy, interprety nebo choreografy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám