Hlavní obsah

UK Subs a Vibrators vystoupí v Abatonu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvě legendární britské punkové skupiny - UK Subs a Víbrators - vystoupí 31. ledna v pražském Abatonu. Obě reprezentují první generaci punku a vznikly už v roce 1976. Zpěvák UK Subs je přitom jedním z nejstarších punkerů na scéně, je generačním vrstevníkem The Beatles, narodil se už v roce 1944.

Článek

S Vibrators vystupují UK Subs pravidelně, i když o nich Harper říká, že jsou občas "moc rockoví". Jejich šéf Knox je totiž jen o rok mladší. "Hodně jsem spolu hráli, na začátku osmdesátých let jsme měli kapelu Urban Dogs, myslím, že byla velmi dobrá," uvedl pro Novinky Knox.

I Vibrators jsou velmi častými hosty na tuzemských pódiích. Dokonce vystupovali s Brutusem v menších městech. To však považuje Knox za normální: "Kdybychom byli Green Day, tak bychom hráli jen na velkých scénách, ale jsme klubová kapela, takže v úterý vystupujeme někde, kde lišky dávají dobrou noc, a v sobotu večer nás čeká velký koncert. Jednou dvakrát ročně hrajeme na festivalech v Anglii," prozradil Novinkám.

Má podobný názor jako Charlie Harper, který říká: "Pořád se domnívám, že nepotřebujete mnoho peněz, abyste vedli dobrý život."

Reklama

Související témata:

Související články

Klasický ostrovní punk v Roxy

Dvě legendy britského punku - UK Subs a Vibrators - vystoupí 15. ledna od 19 hodin v pražském klubu Roxy. Obě patří k reprezentantům první generace, ostrovního...

Charlie Harper zpívá punk 28 let

O punku hovoří Charlie Harper, zpěvák skupiny UK Subs, který koncem ledna vystoupila v pražském klubu Roxy. Souputník Sex Pistols a The Clash patří...

Ostrava přivítá punkové UK Subs

Stále živá legenda britského punk rocku, skupina UK Subs, přijede ve středu 30. června poprvé do Ostravy. Celosvětově známá skupina zahraje společně...

Výběr článků

Načítám