Hlavní obsah

Depeche Mode vystoupí v Sazka Aréně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Praze v pondělí vystoupí britská kapela Depeche Mode. V Česku je už popáté a tentokrát zahraje v Sazka Aréně.

Článek

Koncert je vyprodaný, ale pro skalní fanoušky ještě stále existuje možnost koupit lístky na černém trhu nebo si zajet za skupinou 11. června do Bratislavy. Evropské turné začalo třináctého ledna v německých Drážďanech. V Praze se jako předkapela představí Bravery.

Vzestupy a pády

Depeche Mode prošli v devadesátých letech bolestivou očistnou kůrou. Nejenže je opustil čtvrtý člen Alan Wilder, své peklo na zemi zažil i zpěvák David Gahan. Kdo by si byl pomyslel, že chlapci z anglického Basildonu, kteří v roce 1981 tak přesvědčivě a současně skromně vystoupili s písničkou Just Cant Get Enough v televizním pořadu Top Of The Pops, budou mít pár let poté obrovský úspěch, ale také velké těžkosti.

Gahan si je způsobil morální neukázněností a slabou vůlí. Zamiloval se do alkoholu a drog a vedle toho jej postihly dvě srdeční slabosti. "Před deseti lety jsem se dostal do nejmizernější situace, jakou si člověk dokáže představit. Všechno mi unikalo, nic jsem nezvládal a nebyl jsem schopen pracovat pro kapelu ani pro sebe. Musel jsem sebrat sílu, vynadat si a pobídnout se, abych to překonal," říká dnes.

Dal se dohromady, a když loni na podzim vycházelo album Playing The Angel, na kterém se kapela vrátila ke svým temným synthipopovým kořenům, vypadalo to, že na světě není spokojenější soubor.

Depeche Mode prodali celosvětově již více než 40 miliónů svých desek. Nahrávají je již pětadvacet let, první společná vyšla v roce 1981 pod názvem Speak and Spell. 

Reklama

Související témata:

Související články

Před Depeche Mode zahrají Bravery

Pražský koncert Depeche Mode se pomalu blíží. Už je známo, že roli předskokana splní 23. ledna kapela The Bravery.

Depeche Mode startují turné z Drážďan

Britská skupina Depeche Mode zahájí v pátek třináctého ledna v německých Drážďanech evropské turné, které ji přivede i do Čech a na Slovensko. V pražské Sazka...

Výběr článků

Načítám