Hlavní obsah

SARS se chystá na plátna kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V přípravě jsou dva filmové projekty věnované onemocnění SARS. Producenti v Hongkongu a Číně podle serveru ScreenDaily.com zahájí natáčení příští víkend. Město SARS (The City Of SARS) vznikne v produkci společnosti Mandarin Films. V čínském projektu si má hlavní roli zahrát herečka Gong Li známá z filmu Sbohem, má konkubíno (Ba wang bie ji - 1993).

Článek

Producenti z Mandarin films svůj projekt popisují jako komediální drama, které bude rozděleno do tří příběhů: o lékařích z Hongkongu, dále milostný příběh chlapce a dívky, kteří se setkají v karanténě, a posledním střípkem bude příběh obchodníka, který se záměrně pokouší nakazit smrtícím virem, poté co jej toto onemocnění přivedlo na mizinu, uvádí internetové vydání ScreenDaily.

Natáčení čínského snímku s hvězdou Gong Li by mělo být zahájno 12. května a do kin by měl být uveden v červenci, podobně jako hongkongský projekt. Gong Li v tomto filmu ztvární zdravotní sestru, která s osobním nasazením do poslední chvíle ošetřuje infikované pacienty.

V důsledku šíření SARS byl odložen i Šanghajský mezinárodní filmový festival, který se měl konat 7. až 15. června. Podle organizátorů je docela možné, že festival bude zrušen. Program filmové přehlídky čítá 300 snímků. Šanghaj je již třetím místem v Číně, které přeložilo či zrušilo konaní filmového festivalu kvůli onemocnění SARS.

Reklama

Související témata:

Související články

Evropané bilancovali kroky proti SARS

Čínské úřady v úterý zveřejnily čísla, která ukazují, že epidemie smrtícího zápalu plic SARS v Číně začala stagnovat: ohlásily osm úmrtí a 138 nových případů,...

Výběr článků

Načítám