Hlavní obsah

Baletní galavečer přivede do Prahy špičku světového tance

Právo, zaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Státní opera Praha chystá na 11. ledna slavnostní baletní galavečer, ve kterém se představí na dvacet sólistů předních divadelních scén, například hvězda Pařížské opery a umělecký ředitel divadla v Bordeaux Charles Jude, přední sólistka Pařížské opery Karin Avertyová, Polina Semionova z Berlínské státní opery, Manuel Legris či Aurélie Dupontová.

Článek

Představení pořádá Mezinárodní balet Praha společně s EuroArts Music International. "V Praze už vystoupilo mnoho zajímavých umělců a souborů, ale možnost vidět za jediný večer kolem dvaceti špičkových tanečníků z celého světa, to je opravdu velká a ojedinělá událost. Představení tvoří klasická díla v současných kabátech, ale i neoklasická a moderní tvorba," uvedla mluvčí Mezinárodního baletu Praha Veronika Dušková.

Sólisté budou tančit na hudbu Daniela Aubera, P.I. Čajkovského, Julese Masseneta či Henryho Purcela. Vstupenky na galavečer, který začíná v 19.30 hodin, se dají koupit v rozmezí 150 až 1.150 Kč ve všech prodejních místech Bohemia Ticket nebo objednat na www.bohemiaticket.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám