Hlavní obsah

Michal Prokop se vrací

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O Michalu Prokopovi nebylo v poslední době moc slyšet, ale nyní je na obzoru nová deska. Pokud snad někdo zapomněl, jak zní slavná Kolej yesterday a zároveň ho zajímá, co bude na novém albu, měl by ve čtvrtek zavítat do pražského divadla Archa, kde tento rocker, bluesman a bývalý politik předvede živou ochutnávku nových i starých věcí.

Článek

Na koncertě by měli Prokopovi asistovat houslista Jan Hrubý, kytarista Luboš Andršt a sympatická česká funky partička Madfinger. K tomu všemu se pak ještě přidá dětský sbor z Uherského Hradiště. Nezbývá, než se nechat překvapit, co z toho vznikne.

Prokop je známý hlavně ve spojení s výbornou skupinou Framus 5. Začal už v šedesátých letech, mladší generace však zná spíše alba Yesterday (1984) a následující Nic ve zlým, nic v dobrým (1987) a Snad nám naše děti ... (1989).

Koncem osmdesátých let objížděl Prokop s Lubošem Andrštem a Janem Hrubým zahraniční kluby. V devadesátých letech se vrhnul do světa politiky, byl poslancem a náměstkem ministra kultury. Moderuje také televizní pořad Krásný ztráty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám