Hlavní obsah

Komedie Erasmus se vrátila

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V únoru se v českých kinech objeví francouzská komedie Erasmus 2 - pokračování úspěšné francouzské komedie Erasmus. Snímek natočil opět režisér Cédric Klapisch a sleduje osudy stejného hlavního hrdiny po pěti letech.

Článek

Erasmus byl podařený oddechový film o současných vysokoškolácích. Jeho silnou zbraní byl humor opepřený troškou romantického zasnění. Název si vypůjčil od mezinárodního výměnného programu, který v současnosti funguje na většině evropských univerzit.

Film velmi realisticky ukazoval, že účastníci Erasmu netráví celé dny v knihovnách a laboratořích, ale spíše pořádně "paří". Skupina mladých se v něm setkává v Barceloně, kde obývají společný byt. Erasmus si vzal na mušku i některá klišé a národnostní předsudky.          

V novém Erasmu hrají např. Romain Duris, Kelly Reillyová a také Audrey Tautouová (Amélie z Montmartru). Odehrává se zhruba pět let po prvním příběhu, studentu Xavierovi z "jedničky" je už třicet. Stále se ale potácí mezi adolescencí a dospělostí. Jeho osobní život je mírně řečeno neuspořádaný, ideály mládí pomalu mizí v dáli a náš anti-hrdina se snaží uživit psaním článků, projevů a telenovel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám