Hlavní obsah

Victoria mezi Lauryn Hill a Standou Dolínkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na české scéně se objevila zpěvačka Victoria s deskou This is me a tvrdí, že tohle je konečně pravé R´n B. Zpívat umí, ale co dál?

Článek

Album This is me má velmi výstižný název - Victoria nám prostě chtěla ukázat, že tu je, a tento záměr vyšel. Zpívá docela dobře, má okoukané všechny "mazácké" grify od černošských hvězd z MTV a ambice ji rozhodně nechybí.

Její deska napovídá, že by chtěla být něco jako Lauryn Hill. Všechny ty lámané rytmy, drsné rapperské vstupy a občasné brnknutí na klávesy se tomu trochu blíží, jenže je tu jeden problém. Lauryn Hill má nejen dokonalou hip-hopovou image, ale taky silné melodie, opravdu nosné hudební nápady, prostě cit pro hit. To u Victorie poněkud chybí.

Některé její písničky - určitě ne všechny - mají nebezpečný sklon k určité kolovrátkovitosti. Jeden motiv se opakuje bez variací, zvuk je jakoby chudý. Na albu jsou i dvě coververze - Hotel California a Křídla 04, což není nic jiného než staré dobré Killing Me Softly. Tvůrčí přínos Victorie těmto hitům je dost slabý. Mám pocit, že nejlepší je na nich to, co tam bylo už v originále a slušně odzpívat Killing Me softly umí i Standa Dolínek.

Doufám, že Victorie se chce srovnávat spíš s Lauryn než se Standou a příště bude o něco lepší, protože má v sobě něco slibného.  

Victoria: This is me! Universal Music 2005

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám