Hlavní obsah

Na Slavíka je poprvé nominován Horváth, vypadla Lucie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nováčkem mezi šesticí zpěváků, kteří mají letos šanci zvítězit v anketě Český slavík, je vítěz druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar Vlastimil Horváth. Proti předchozím ročníkům z obvyklé šestice nominovaných letos naopak vypadla skupina Lucie, u které není jisté, zda existuje, a Iveta Bartošová.

Článek

"Změny na předních místech můžeme očekávat ve všech kategoriích. Zdá se, že se dosud dosti stojaté vody české pop music začínají hýbat," řekla v pondělí Petra Těšínská z pořádající agentury Musica Bohemica. Do šestice nominovaných se letos poprvé prosadila také kapela Votchi.

Šanci na vítězství v kategorii skupina roku mají v abecedním pořadí rovněž Čechomor, Divokej Bill, Chinaski, Kabát a Olympic. V kategorii zpěváků byli nominováni i Dan Bárta, Karel Gott, Petr Kolář, Daniel Landa a Petr Muk. Nominovanými zpěvačkami letos jsou Monika Absolonová, Anna K., Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová a Helena Vondráčková.

Do finále kategorie objev roku se rovněž probojoval Horváth a dále Gabriela Al Dhábba a Iva Frühlingová. Zatímco o výsledcích hlavních kategorií je již rozhodnuto, svému favoritovi v kategorii objev roku mohou lidé posílat hlasy až do vyhlašovacího ceremoniálu, který se uskuteční v sobotu ve Státní opeře Praha. Večer bude moderovat Ondřej Brzobohatý a v přímém přenosu jej odvysílá televize Nova. Informace o způsobu hlasování a pravidla ankety jsou na stránce www.ceskyslavikmattoni.cz.

Slováci už Slavíky mají

Nejpopulárnějším slovenským zpěvákem byl o víkendu vyhlášen Miroslav Žbirka, stejný post má mezi kapelami Elán a mezi zpěvačkami Zuzana Smatanová. Rozhodli o tom hlasující v anketě Slavík 2005, jejíž výsledky byly vyhlášeny v sobotu. Objevem roku je slovenská SuperStar Katarína Koščová.

Reklama

Související témata:

Související články

Slavíka uvede Ondřej Brzobohatý

Letošní vyhlášení výsledků soutěže Český slavík Mattoni 2005 bude moderovat Ondřej Brzobohatý. Miss Lucie Králová, která hlasování ve středu odstartovala,...

Výběr článků

Načítám