Hlavní obsah

Mariah Carey je podle amerických hudebních cen špička

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Zpěvačka Mariah Carey, jejíž kariéra po boomu v 90. letech poslední dobou trochu skomírala, je opět v sedle. Na 33. ročníku Amerických hudebních cen (AMA) získala nejvyšší ocenění v kategorii soul/rhythm and blues. Nejlepší popovou zpěvačku je Gwen Stefani (původně ze skupiny No Doubt).

Článek

Gwen Stefani cena AMA zaskočila. "Co že jsem to vyhrála? Ať to je cokoli, chci poděkovat všem fanouškům," řekla při přebírání zpěvačka, která v loňském roce vydala svou první sólovou desku.

Nejúspěšnější country zpěvačkou je letos Gretchen Wilson a nejoblíbenější skupinou v kategorii soul/rhythm a blues trio Destiny's Child. Nejoblíbenějším rapperem se stal Eminem. 

O cenách AMA rozhoduje 20 000 posluchačů a hlavními kritérii pro nominace je rozhlasová úspěšnost skladeb a prodej desek. Ani Gwen Stefani ani Mariah Carey nebodovaly na nedávných evropských cenách MTV. Americký hudební svět i přes všechnu globalizaci kráčí trochu jiným směrem než evropský. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám