Hlavní obsah

Madonna prohrála soud v Belgii

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgický soud uznal americkou zpěvačku Madonnu vinnou z plagiátorství skladby, kterou již předtím složil jiný autor. Uvedl to na svých internetových stránkách hudební časopis Billboard.

Článek

Salvatore Acquaviva, belgický hudebník, obvinil zpěvačku, že opsala jeho skladbu Ma Vie Fout L´Camp (My Life's Getting Nowhere) a vytvořila z ní vlastní písničku Frozen. Ta se objevila na její desce Ray Of Light a stala se velkým celosvětovým hitem.

Belgičan ovšem u soudu dokázal, že svou skladbu napsal již pět let předtím, než na Madonnině počinu v roce 1998 vyšla. Soud v Belgii zakázal prodej celého alba, na kterém písnička je, singlu i jeho šíření na vlnách rádií a v televizi.

Madonna se může proti jeho rozhodnutí odvolat. Pokud ovšem vydavatelská společnost Warner Music, u níž své desky vydává, nestáhne alba z prodeje do patnácti dnů, hrozí jí pokuta až 100 tisíc euro.

Už o víkendu si ale Madonna náladu zlepšila. Dostala se na první místo britské hitparády s písničkou Hung Up ze svého aktuálního alba Confessions On A Dance Floor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám