Hlavní obsah

Filmové premiéry na 24. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají premiéru tři filmy. Asi nejpozoruhodnějším počinem je loutkový horor Mrtvá nevěsta Tima Burtona. Další premiérou je komedie s Cameron Diazovou Zná ji jako svý boty a nakonec jmenujme akční sci-fi Lovci dinosaurů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Loutkový horor renomovaného režiséra a scénáristy Tima Burtona vychází ze staré ruské pohádky. Burton na převedení příběhu z devatenáctého století na filmovém plátno pracoval deset let.

Viktor je mladý muž z bohaté rodiny, který má své rodině sňatkem zajistit šlechtický titul. Proto je sjednán sňatek s Viktorií, chudou dívkou z urozeného rodu. Oba snoubenci se poprvé setkají těsně před svatbou a na první pohled se zamilují. Viktor se však shodou nešťastných náhod zasnoubí s Mrtvou nevěstou a následuje ji do Země mrtvých.

Rodiče Viktorie zatím chystají svatbu s dalším nápadníkem. Mrtvá nevěsta si chce Viktora udržet stůj co stůj, ten ale touží utéct za svojí skutečnou láskou...

Corpse Bride, USA 2005, 77 min., české titulky, režie: Tim Burton, Mike Johnson, hrají: Johnny Depp, Helena Bonham-Carterová, Emily Watsonová, Tracey Ullmanová, Paul Whitehouse...

Zná ji jako svý boty

Hrdinky romantické komedie sestry Maggie a Rose Fellerovy nemají kromě velikosti bot osm zdánlivě vůbec nic společného. Maggie je krásná, má skvělý vkus, ale považuje se za hloupou. Rose je úspěšná právnička, ale považuje se za nedostatečně atraktivní.

Velká hádka vyvrcholí rozchodem obou sester. Poté absolvují obě trnitou cestu, na jejímž konci si však začnou samy sebe navzájem vážit. Na tom má podíl i jejich babička, která se objeví zničehonic a kterou dávno považovaly za mrtvou. Právě díky ní najdou Maggie a Rose způsob, jak se smířit nejen navzájem, ale také samy se sebou.

 In Her Shoes , USA 2005, 130 min., české titulky, režie: Curtis Hanson, hrají: Cameron Diazová, Toni Coletteová, Shirley MacLainová...

Lovci dinosaurů

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem.

Společnost Time Safari Inc. pořádá lovecké expedice do prehistorické doby. Najednou si majitel cestovky Travis všimne několika změn a začíná mít podezření, že někdo z výpravy změnil vývoj dějin. V New Yorku se začíná měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři.

Travis vyhledá Soniu Randovou, která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední evoluční vlny, lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety...

A Sound of Tunder, USA 2005, 103 min., české titulky, režie: Peter Hyams, hrají: Edward Burns, Ben Kingsley, Catherine McCormacková, Jemima Rooperová, Wilfried Hochholdinger, August Zirner, Corey Johnson...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám