Hlavní obsah

Letošní koncert Cream vyšel na DVD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to tak dlouho, co hudebním světem zahýbala zpráva, že legendární skupina Cream vystoupí v původní sestavě, a už tu máme koncert i na DVD. Není to žádný "drobeček", se stopáží 163 minut patří k největším hudebním DVD v historii. Obsahuje vystoupení v londýnské Royal Albert Hall i spoustu rozhovorů a bonusů.

Článek

Tak dlouho se novináři ptali Erica Claptona, proč neobnoví Cream, až se ucho utrhlo a slavná trojice skutečně zahrála - na stejném místě, kde svou kariéru v roce 1968 zakončila. Koncert byl okamžitě vyprodán a ceny vstupenek byly astronomické, takže se lze domnívat, že moc českých fanoušků do Londýna nezavítalo.

O to cennější je možnost vychutnat si koncert ve špičkové kvalitě v pohodlí domova. Zazněly dokonce i některé skladby, jež Cream v šedesátých letech vůbec nehráli, takže se dá mluvit o určité raritnosti nahrávky. 

Protože poslední koncert starých Cream z šedesátých let také existuje na DVD, nabízí se zajímavá možnost srovnání. Technická kvalita toho televizního záznamu je ale skutečně katastrofální, takže je vhodný spíše pro velké nostalgiky a sběratele.

U nového DVD je samozřejmě vše naopak - technika na nejvyšší možné úrovni, ale hlavní protagonisté jsou poněkud "opotřebovaní". Většina fandů je však návratem Cream tak nadšena, že starým bardům jistě odpustí i občasné drobné selhání vokálů.

Cream in Royal Albert Hall,

Warner Music, 2005  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám