Hlavní obsah

Nové knihy - 40. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne bychom vás rádi upozornili na nové vydání legendárního Motýlka Henriho Charriera, potom na Utopii Lincolna Childa, nebo napínavý thriller královny napětí Martiny Coleové Mamon.

Článek

Lincoln Child: Utopie

Autor napínavých akčních thrillerů Lincoln Child v románu Utopie stvořil fantastický obraz supermoderního zábavního parku a jako ústřední postavu tentokrát zvolil vědce.

Utopia ční nad kamennými nevadskými kaňony a je proslulá dokonalými roboty a holografickými obrazy, které vyvolávají bezmeznou hrůzu a napětí. Denně přiláká 65 000 návštěvníků, představuje novou generaci zábavy. Nešťastné shody okolností však začínají ničit kdysi naprosto bezchybnou technologii a několik návštěvníků zemře. Dr. Andrew Warne, vynikající počítačový odborník, který pro tento zábavní park vyvinul spoustu robotů, je povolán z Východního pobřeží, aby dal věci do pořádku...

BBart, překlad Věroslava Ončáková, 384 str., váz., 199 Kč

Jack Kerouac: Andělé zoufalství

Nový překlad rozsáhlého kaleidoskopu portrétujícího stěžejní postavy beatnického hnutí. V tomto obsáhlém románu se znovu objevuje motiv pobytu požární hlídky v lesích národního parku Mount Baker, který známe už z Kerouacovy povídky Sám na vrcholu hory.  Ústřední dějovou linkou je však Kerouacovo putování ze Spojených států do Mexika a do Tangeru ve společnosti jeho nejbližších přátel - Alena Ginsberga, Gregoryho Corsa, Codyho Pomeraye a Williama Burroughse - putování doprovázené alkoholem, drogami, ženami, ale i dychtivým vnímáním světa kolem. Jednoduše nekonvenční portrét myšlení a žití beat generation.

Argo, překlad Petr Onufer, 492 str, 398 Kč

Henri Charriere: Motýlek

Francouz Henri Charrire strávil dvanáct let v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech ve Francouzské Guayaně. Dvacet let po svém úspěšném útěku sedl a napsal o svém životě knihu. O obvinění z vraždy, kterou nespáchal, o odsouzení k doživotí, o deportaci do tropického pekla, kde se ocitl roku 1931, o dvou letech strávených na samotce, o příteli roztrhaném žraloky při pokusu o útěk, o sedmi dalších nezdařených pokusech i o tom posledním, úspěšném, kterým se ve 40. letech dopravil do úkrytu ve Venezuele.

BBart, překlad Sergej Machonin, 584 str., váz., 249 Kč

Robert Fulghum: Třetí přání: zbytek příběhu (skoro)

Ze slíbené románové humoristické pentalogie Roberta Fulghuma vycházejí v jednom svazku část třetí Miluješ můj klid, ale co když se pohnu? a část čtvrtá Valčík s býkem. S setkáme se opět s Alicí, Alexem a Max-Pollem jako hlavními postavami. Děj nás tentokrát zavede především do vzdálenějšího Japonska, kde si Alice nechá u věhlasného mistra udělat konečně své vysněné tetování, a posléze do Athén, kde se všechny známé postavy na svých cestách zastaví a setkají se svou "věštkyní", taxikářkou Polydorou, která každému předpoví budoucnost.

Argo, překlad Jiří Hrubý, 298 Kč

Martina Cole: Mamon

Nejnovější thriller slavné autorky, z jejíhož pera vzešly napínavé romány jako Maiak, nebo Zabiják, se odehrává v londýnském podsvětí.

Nick Leary nedokázal v noci usnout, když se z přízemí ozvaly kroky. Instinkt mu velel vylézt z postele a otevřeně se nezvanému návštěvníkovi postavit, třeba i násilím. Chtěl ochránit to, čeho si v životě cenil nejvíc: svou rodinu, své soukromí, svou pověst. Celý život dřel, aby získal postavení a majetek. Nehodlal o nic z toho přijít. Mohlo se ovšem stát, že Nickův instinkt zcela selhal. Možná v té chvíli Nick rozpoutal řetězec událostí, které už nebude schopen zastavit, i když by za to dal úplně všechno...

Domino, 350 str., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám