Hlavní obsah

Nové knihy - 36. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme nové vydání Camusova Cizince, další příběh kriminalisty Lincolna Rhyma Dvanáctá karta a druhý díl komiksu Hitman.

Článek

Jeffery Deaver: Dvanáctá karta

Geniální ochrnutý kriminalista zabývající se ohledáním místa činu Lincoln Rhyme a jeho krásná kolegyně a přítelkyně Amélie Sachsová musí zachránit středoškolačku Genevu, na kterou z neznámých důvodů zaútočil vrah.

Kriminalisté musí zjistit, kdo je oním profesionálním zabijákem a kdy hodlá udeřit znovu. Shromážděné indicie dovedou Rhyma k přesvědčení, že klíč k rozluštění záhady skrývá více než sto let starý případ bývalého otroka Charlese Singletona, který v 19. století sehrál významnou roli v hnutí za občanská práva. Jeho pohnutý osud zpracovává Geneva ve své školní práci.

Domino, 480 str, 229 Kč

Harold Robbins: Město hříchu

Spisovatel Harold Robbins často zasazuje do svých románů lidi, které ve svém bohatém životě potkal. A do této skupiny patří i Zack "Štístko" Riordan, nelegitimní syn Howarda Hughese. Když se Huhges o jeho existenci dozvěděl musel Zack opustit Las Vegas, kde s matkou žili. Po letech se tam vrací, aby tam udělal štěstí. To sice nemá, ale zato mu nechybí nos na peníze a velké schopnosti. Ty ho vynesou až na šéfa bezpečnosti ve velkém kasinu...

BBart, překlad Alexandra Fraisová, 400str., váz., 199 Kč  

Ennis Garth, McCrea John: Hitman II - Místní hrdinové

Slavný komiksový hrdina Hitman nebo-li Tommy Monaghan byl docela obyčejný profesionální zabiják, dokud ho při jedné fušce nezaskočilo mimozemské monstrum a nezakouslo se do něj. Díky tomu získal superschopnosti - rentgenový zrak a telepatii. Spokojeně pokračuje dál ve své práci. Jen jeho zakázky se trochu změnily, teď odstraňuje superlidi. Jenže neujde pozornosti vlády, která chce, aby likvidoval nepohodlné superhdiny, což Tommy odmítne...

CREW spolu s BB artem, překlad Štěpán Kopřiva, 168 str., váz., 339 Kč

Arthur C. Clarke: Konec dětství

Konec dětství, jeden z právem trvale nejoblíbenějších vědeckofantastických románů všech dob, je Clarkovým mistrovským dílem, který pojednává prostým jazykem a v nezapomenutelných obrazech o vznešeném metafyzickém tématu, přičemž spěje od samého začátku k děsivému a působivému vyvrcholení.

Když z vesmíru přilétly obrovité tiché lodě a zakotvily přesně nad hlavními městy všech zemí světa, nikdo nevěděl, co očekávat. Ovšem Vládci, jak lidé začali nazývat tajemné bytosti z lodí, třebaže se před lidstvem skrývali, přišli proto, aby jednou provždy sjednotili válčící svět, aby učinili přítrž chudobě, nemocem a zločinu. A slíbili, že se lidem ukážou za padesát let a seznámili ho s budoucím osudem.

Baronet, překlad Hana Březáková, 224 str, 199 Kč

Albert Camus: Cizinec

Jeden z nejproslulejších románů dvacátého století, díky němuž se Albert Camus stal duchovním otcem celé poválečné literární generace existencialistů, byl bezprostředně po svém vydání v roce 1942 označen jako ochablost ducha a degenerace lidství. Ve skutečnosti je příběh Meursaulta, náhodného vraha odsouzeného k smrti, protože odmítá přijmout roli v společenských hrách, působivou oslavou člověka, a to člověka revoltujícího.

Podle vlastní Camusovy interpretace Cizinec až do konce odmítá lhát a bez jediného náznaku hrdinského chování souhlasí s tím, že zemře pro pravdu, aniž by ji těm druhým vnucoval.

Garamond, přeložil Miloslav Žilina, 124 str., 179 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám