Hlavní obsah

Nové knihy - 19. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z aktuálních knih které se tento týden objeví na knižních pultech pro vás Novinky vybraly novou povídkovou knihu Miroslava Švandrlíka Markýz de Sádlo, dramatický příběh ženy z doby režimu Saddáma Husajna Majáda, dcera Iráku, nebo thriller z mediálního prostředí Happy end.

Článek

Miloslav Švandrlík: Markýz de Sádlo

Další sbírka třiceti nových povídek, ve kterých Miloslav Švandrlík dokazuje, že je nejen mistrem humoru. Rád se jako autor pohybuje i mezi duchy, upíry, vlkodlaky a dalšími krvelačnými monstry, a to včetně lidských. Je neobyčejně vynalézavý ve strašení a nahánění husí kůže a největší potěšení mu přináší, může-li čtenáře šokovat nečekaným závěrem. Bát se se Švandrlíkem je čtenářským požitkem, který ovšem nevede k nočním můrám, ale k příjemnému čtenářskému zážitku.

Epocha, 140 str., váz.

Jean Sassonová: Majáda, dcera Iráku

Životní příběh Majády Askarí, irácké ženy, jež byla vězněna a mučena režimem Saddáma Husajna, je strhujícím svědectvím o krutosti a nelidskosti svrženého diktátora a jeho přisluhovačů. Ale nejen tím. Zkušená publicistka a odbornice na Střední východ Jean Sassonová na osudech Majády, příslušnice jedné z nejváženějších rodin arabského světa, která zažila výsluní přízně mocných i pád do totalitních mučíren, ukazuje mnohem více.

Jota, 268 Kč

Linda Howardová: Začátek sezóny

Milostný příběh propojila Linda Howardová mistrně kriminální zápletkou, takže předkládá čtenářům velice vtipný obraz úsilí, jak se Daisy snaží naplnit svou touhu. Daisy provede zásadní změnu. Dá si odbarvit vlasy, začne navštěvovat kluby, kde se večer tančí, a flirtovat s muži. A nový život znamená i otevření sezóny pro lov na muže. Bohužel, když se jednou večer opět vydá tančit, spatří něco, co vidět neměla. Nečekaně se stane terčem zabijáka a nezbývá jí, než lovu na muže se vzdát. Právě v tom okamžiku si ovšem uvědomí, že to, po čem vždy toužila, už našla. Jediná smůla je, že nežli s ní ten pravý může žít, musí jí život zachránit.

BB art, 296 str., 199 Kč

Daniela Fischerová: Happy end

Příběh prvního románu známé autorky čerpá z prostředí moderních masových médií. Doktor Mondspiegel pracuje jako dramaturg reality show v jedné komerční televizi, stále více je však pronásledován nejen pochybnostmi o smyslu své práce, ale vůbec otázkou, kým vlastně je. Otec tragicky zahynul ještě před jeho narozením a matka se po manželově smrti zbláznila. 

Host, 320 stran, váz., 249 Kč

Lindsey Davisová: Poslední dějství v Palmáre

V roce 72 se detektiv Marcus Didius Falco vydává z pověření císaře Vespasiána se svou milovanou Helenou na východ, vlastně až za hranice tehdejší Římské říše. Tam má zároveň pátrat po jisté hráčce na vodní varhany, kterou unesli Falconově přítelkyni Thálii, tanečnici s hady, takže dvojitý honorář by mu pomohl vymanit se z bídného hmotného a společenského postavení.

BB art, 416 str., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám