Hlavní obsah

Kapela Sabrage klipem upozorňuje na ohrožení mořských želv

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubická popová kapela Sabrage vydává nový videoklip Oceán. Jeho režie se ujal Tomáš Krejčí. Exotické záběry do něj pořídil přírodovědec a dokumentarista Petr Jan Juračka, jehož fotky se dostaly i do časopisu National Geographic.

Klip pardubické kapely Sabrage.Video: Archiv kapely

 
Článek

„Po nahrání písně Oceán jsme dlouho přemýšleli, jaký klip k ní vlastně natočit. A jelikož rádi spolupracujeme se zajímavými lidmi z Pardubic, napadlo nás oslovit kamaráda Petra Jana Juračku, který procestoval svět od K2 až po USA. Zastihli jsme ho ve chvíli, kdy dokončoval práci na dokumentu o ochraně želv na ostrovech v Indonésii,“ prozradil Ladze, který v kapele hraje na baskytaru.

Juračka tedy poskytl kapele své záběry a k nim prozradil: „Na natáčení jsem měl velmi omezený čas, protože na ostrov se normálně nedostanete. Dovezou vás tam tamní ochránci, a to jen pokud máte zvláštní povolení. Stihl jsem ale vše od nočního líhnutí želv až po létání s mým oblíbeným dronem.“

Píseň Oceán je o svobodě, životě a překonávání hranic. V klipu je kromě krásné exotické přírody i mini příběh malé želvičky, která se po vylíhnutí musí dostat do moře. „Celý klip stojí na náročné postprodukci, která zabrala obrovské množství času. Ale vše jsme nakonec zvládli,“ dodal režisér Krejčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám