Hlavní obsah

Drama Tiché doteky s Křenkovou nabízí trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Na 54. Mezinárodním festivalu v Karlových Varech bude uvedeno také drama Tiché doteky / A certain kind of silence a dokument Dálava. Oba filmy nabízejí trailery.

Tiché doteky trailerVideo: HBO

 
Článek

V hlavní roli Tichých doteků, příběhu o dívce, která se jako au-pair při pobytu v zahraničí ocitne v radikální rodinné komunitě, se představí Eliška Křenková. Ve filmu natočeném v angličtině hrají dále holandští herci Monic Hendricxs, Roeland Fernhout a desetiletý Jacob Jutte. Režisér Michal Hogenauer je absolvent FAMU, jeho absolventský film Tambylles byl uveden v Cannes.

Foto: HBO

Eliška Křenková

V soutěži dokumentárních filmů bude soutěžit film Dálava / Over the Hills režiséra Martina Marečka. Dobrodružná roadmovie o cestě Víta a Grigorije Kalvodových do ruského Divějeva je intimním vrstevnatým portrétem otce a syna a jejich snahy překlenout propast mezi láskou a ztrátou. Křehký příběh zrcadlí s jemným humorem důležité otázky, s nimiž se generace otců čtyřicátníků dnes potýká. Mezinárodně oceňovaný dokumentarista Martin Mareček se v Karlových Varech nepředstavuje poprvé. Jeho dokument Pod sluncem tma byl uveden v soutěži v ročníku 2011.

Dálava trailerVideo: HBO

V hlavní soutěži je Česká republika zastoupena letos koprodukčním snímkem Budiž světlo slovenského režiséra Marko Škopa. Na výrobě všech tří letošních soutěžních filmů se jako producent podílela filmová společnost Negativ.

Reklama

Výběr článků

Načítám