Hlavní obsah

Strážnice bude folková i rocková

Právo, Zdeněk Smíšek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přežije-li hudební festival devatenáct let, už to je samo o sobě vynikající vysvědčení. A protože se ten dvacátý Festival Slunce ve Strážnici koná v pátek 12. a v sobotu 13. července, zeptali jsme se na podrobnosti jeho zakladatele a ředitele Pavla Kopřivy, jinak také kapelníka skupiny Folk Team.

Foto: Zdeněk Smíšek

Kapelník Folk Teamu Pavel Kopřiva

Článek

Co pro vás znamená výročí dvacet let Festivalu Slunce?

Vlastně hlavně závazek pro ty návštěvníky, kteří mají Festival Slunce každoročně ve svém letním kalendáři akcí. Závazek kvalitního programu, příjemné atmosféry a bezvadného prostředí zámeckého parku ve Strážnici.

Moderování obou večerů se opět ujme Samson Lenk. Budou se i letos žánry přelévat od folku po bigbeat?

Přesně tak. I tentokrát bude dramaturgie prvního večera, začínáme už v sedmnáct hodin, více trampská, folková a také bluegrassová. Sobota od patnácti hodin nebude postrádat i „hlučnější“ hosty.

Na koho se tedy v jubilejním ročníku mohou návštěvníci těšit?

Letos přivítáme Václava Neckáře se skupinou Bacily, Jaroslava Wykrenta s kapelou In Blue, Ivan Hlas trio, Roberta Křesťana s Druhou trávou, Nezmary, Romana Dragouna, Folk Team, Pokáče, Lauru a její tygry a mnohé další. Na festivalovém webu www.festival-slunce.cz zájemci najdou informaci i o předprodeji vstupenek a další podrobnosti. Kouzlo festivalu umocňuje i samotný areál v zámeckém parku a také možnost přespání v sousedním kempu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám