Hlavní obsah

Filmové premiéry: Teroristka, Velké dobrodružství Čtyřlístku, Věrní nevěrní, Shazam! či Kapela

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Iva Janžurová hraje titulní roli v komedii Radka Bajgara Teroristka. Nová animovaná komedie, to je Velké dobrodružství Čtyřlístku. Lily-Rose Deppová, dcera Johnnyho Deppa a Vanessy Paradis hraje ve francouzském filmu Věrní nevěrní. Kouzelné slovo Shazam! dokáže ve stejnojmenném filmu udělat z obyčejného kluka superhrdinu. Jaroslav Kučera zblízka je portrét skvělého kameramana. Pokračování filmu Všechny moje děti nazvaný Kapela se věnuje osudu romské kapely.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Teroristka

Trailer k filmu TeroristkaVideo: Cinemart

Černá komedie je příběhem učitelky v důchodu, jíž se marná snaha o slušnou domluvu na uchování normálního chodu života vymkne natolik, že vezme spravedlnost do vlastních rukou a postaví se místnímu bossovi se zbraní v ruce.

Teroristka, Česko 2019, černá komedie, 95 min., režie: Radek Bajgar, hrají: Iva Janžurová, Martin Hofmann, Tatiana Vilhelmová, Eva Holubová a další.

Velké dobrodružství Čtyřlístku

Velké dobrodružství ČtyřlístkuVideo: Falcon

Na kraji Třeskoprsk v malém domku bydlí Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín. U táboráku vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce a každý vypráví příběh, který považuje za nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků.

Velké dobrodružství Čtyřlístku, Česko 2019, animovaný rodinný, 72 min., režie: Michal Žabka.

Věrní nevěrní

Trailer k filmu Věrní nevěrníVideo: Film Europe

Drama o lásce, smutku, žárlivosti a nevěře. Ábelovi se zhroutí svět poté, co ho opustí celoživotní láska Marianne, která mu oznámí, že čeká dítě s jiným mužem. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství.

Věrní nevěrní, Francie 2018, drama, 75 min., režie: Louis Garrel, hrají: Louis Garrel, Laeticia Casta, Lily-Rose Deppová a další.

Shazam!

Trailer k filmu Shazam!Video: Vertical Ent.

Čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama s dokonalým tělem a vyrýsovanými svaly. Stále však má duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je!

Shazam!, USA 2019, akční fantasy, 132 min., režie: David F. Sandberg, hrají: Zachary Levi, Mark Strong, Ron Cephas Jones, Jack Dylan Grazer a další.

Jaroslav Kučera zblízka

Jaroslav Kučera Zblízka TrailerVideo: NFA

Až přijde kocour, Démanty noci, Sedmikrásky, Všichni dobří rodáci, Adéla ještě nevečeřela, a mnoho dalších filmů bylo úspěšných i díky podílu kameramana Jaroslava Kučery (1929-1991). Tvůrci filmu vyzvali jeho spolupracovníky, rodinné příslušníky a znalce jeho rozsáhlého díla, aby se pokusili vystihnout jedinečnost Kučerova přínosu české i světové kinematografii.

Jaroslav Kučera zblízka, Česko 2019, dokument, 62 min., režie: Jakub Felcman, Tomáš Michálek.

Kapela

KapelaVideo: Luna Studios

V dokumentu sledujeme příběhy jednotlivých hudebníků, kteří se snaží se svou kapelou dostat mimo osadu – do blízkých míst, na různé společenské akce. Především by ale rádi vystoupili na pódiu jako známá a kvalitní hudební skupina. Jejich velkým cílem je multižánrový festival Pohoda v Trenčíně, Colours of Ostrava a další hudební festivaly, které navštěvují tisíce lidí.

Kapela, Slovensko/Česko 2018, 80 min., režie: Ladislav Kaboš

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám