Hlavní obsah

Festival Dny frankofonie nabídne filmy i výstavu konžských umělců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacátý ročník festivalu Dny frankofonie nabídne výstavu konžských umělců, projekce krátkometrážních filmů z frankofonních zemí nebo ochutnávku frankofonních specialit. Program vyzdvihující rozmanitost frankofonního světa představí Francouzský institut, Černínský palác, Českém centrum a Vysoká škola ekonomická až do 22. března v Praze. Festival se koná také v Brně, Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem, Ostravě a dalších městech.

Foto: Petr Horník, Právo

Nad 20. ročníkem Dnů Frankofonie v České republice převzal záštitu Tomáš Petříček, ministr zahraničních věci České republiky.

Článek

Výstava Congo kitoko představí konžské umělce malující speciální technikou portrétní malby přímo na látky zakoupené na trhu. Malíři se nechali inspirovat nejen městským prostředím, ale také předměty souvisejícími s tradičním životním stylem v Demokratické republice Kongo.

Kanada, Lucembursko, Švýcarsko, Tunisko a Francie představí cyklus krátkometrážních filmů, jež ilustrují rozmanitost frankofonních filmových talentů v rámci projekce Spécial courts. Speciality z těchto a dalších frankofonních zemí bude možné ochutnat v Českém centru Praha.

Diskuse na VŠE se zaměří na aktuální ekonomické výzvy Francie, Maroka a Švýcarska, vztahy s Českou republikou a konkurenceschopnost podniků těchto zemí na českém trhu.

Součástí programu bude i hra Hledání pokladu, v rámci které budou čeští studenti objevovat rozličná frankofonní místa v Praze. V další soutěži budou moct poměřit svůj talent se svými básněmi ve francouzštině. V celé České republice se bude konat více než 40 akcí, například v Pardubicích, Hradci Králové a v nedalekých Chlenech.

Reklama

Výběr článků

Načítám